Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

A Point

Tokom ranog leta, ajkule sa čekićem se okupljaju u velikim školama na ovoj lokaciji, kružeći više puta na očaravajući način. Ronioci mogu da uživaju u produženim periodima posmatranja dok se ajkule kreću oko korena ili se odmaraju na stenama.

Сазнајте више

Mikomoto Island

Постоји неколико места за роњење око острва Камикимото, ненасељеног острва на обали Шимоде. То је 20 минута вожње бродом од луке до места роњења. То је популарно место за ајкуле чекићаре које се појављују од лета до јесени када се струја Курошио приближи полуострву Изу.

Сазнајте више

Enokuchi

Ovo je "standardno" ronilaиko mesto na ostrvu Mikomoto. Postoji veliki koren koji se zove "Kadone" u pravcu zapada, a osnovni stil ronjenja je da sačekate koren i onda isplivate na površinu na licu mesta. Prosečna dubina: oko 20m

Сазнајте више

Kadone

Smešten na obali Enokučija i Micu-ne na ostrvu Kamikomoto, ovaj objekat je veoma pogođen plimom i osekom. Dubina grebena kreće se od 22 do 25 metara, dostižući vrhunac od 19 metara prema kraju, pre nego što se naglo spusti na 45 metara. Zbog značajnog uticaja plime, smatra se izazovnim ronjenjem, posebno za početnike.

Сазнајте више

Mitsune

Tačka, smeštena na severnoj strani ostrva Mikomoto, doživljava uticaj i niskih i visokih plima. Primetno je da tri korena ispoljavaju simetriju, s tim što je zapadna strana ravna i postepeno duboka, dok se na istočnoj strani nalaze grupisani koreni.

Сазнајте више

Toujima(Nakagi)

Накаги се налази на најјужнијем полуострву Изу. Ово подручје има користи од Црног потока и приказује различите сцене под водом како се годишња доба мењају. Пејзаж који је природа стварала током векова привући ће рониоце и на копну и под водом.

Сазнајте више

Mera

То је место за роњење пуно приватног осећаја који рониоцима није толико познат. Постоје две главне локације за чамце. Постоје две главне локације за чамце, до којих се може доћи за 5 минута након поласка, тако да ни они који су осетљиви на чамце не морају да брину. Свако место за роњење опремљено је конопцем за роњење, тако да не морате да бринете ако имате проблема да извучете уши. Такође је веома лако ући и сићи са чамца без обзира на плиму!

Сазнајте више

Kumomi

Ово је најпопуларније место за роњење у пећинама у Изуу. Постоји много пећина и покривача између и око две велике стене зване Ушицукива испред луке.

Сазнајте више

Futou

Футоу је сликовита тачка Ниши-Изуа. До ове локације се може доћи путем улаза на плажу или чамцем. Постоји мало подручје где можете ићи на ноћно роњење током целе године. Постоје пећине, пећине и лукови док напредујете кроз плитки песак на плажи до каменитог терена.

Сазнајте више

Tago

Постоји шест пунктова за чамце на отвореном мору и четири у заливу Таго. Постоји и једна плажа. На месту у заливу налази се гомила корала зелене корњаче која личи на Окинаву, а око ње се може видети много тропских малих риба.

Сазнајте више