Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Black Island Lighthouse

Svetionik na Crnom ostrvu nalazi se na severozapadnoj tački ostrva. To je miran, mali zaliv i dobar za južnjačke vetrove. Veliko peščano dno je dobro za skučeni trening sa vodom. Sa svake strane zaliva se ljuljaju padine i dostižu i do 40m+. Bravo za OW i AOW ronioce. Bogat morski ћivot.

Сазнајте више

Fridge Bodrum

Фридге Баи има два места за роњење; један је лево од залива и има глатку нагнуту топографију. Друга локација је само за напредне рониоце јер достиже дубине од 18 до 30 метара. Потребан вам је искусан вођа роњења да бисте пронашли ово место јер се налази у средини залива, окружено морском травом.

Сазнајте више

SG115 Coast Guard Wreck

СГ 115 је стари брод обалске страже који је БОСАД потопио 2007. године да би био вештачки гребен око Црног острва. Након напуштања стеновите обале, преко Нептунове траве, у даљини се назире СГ 115. Крма је на 17 м дубине, а прамац на 26 м.

Сазнајте више

C47 Dakota UÇAK BATIĞI

Ц-47 Дакота је олупина војног авиона дужине 20м и ширине крила 30м. Потопио га је БОСАД 2007. Дубина му почиње од 19 м, а спушта се до 33 м. 2010. године олупина је разбијена на два дела, а део тела/репа је залутао дубље. Леви мотор је такође био покварен док се кретала.

Сазнајте више

Big Reef

Најлепше и најфасцинантније место за роњење у Бодруму. Велики гребен има све могућности за роњење. Дубина почиње од 7м (25 стопа). Рониоци могу користити сидрени ланац за лако спуштање до врха гребена. Има зид који гледа на Црно острво и пада право доле са 7 метара на 34 метра.

Сазнајте више

Small Reef

Мали гребен лежи 200 метара од Великог гребена према Бодруму. Много рибе чека да буде виђено. Дубина почиње од 5 м (15 стопа) до 26 м (78 стопа). Овај сајт је 15 мин. из луке ронилачким чамцем.

Сазнајте више

Smuggler’s Cove

Кријумчарски залив је познат још од отоманских времена и користе га кријумчари дроге са грчких острва. Залив чини дубоки рез на профилу острва и веома је тешко видети залив из даљине. Ту је и веома дугачак и кривудави подводни пећински систем са улазом испод нивоа мора.

Сазнајте више

Neco Bay

Ovaj zaliv je miran, mali zaliv i dobro mesto za skrivanje od južnih vetrova i talasa. Leva strana zaliva je stenovita i plitka. Bravo za isprobati ronioce i ronioce na nivou ulaza. Ovaj zid se zatim spušta na 30-35 metara da bi stigao do peščanog platoa. Drži zid na levoj strani i nastavi da roniš. Minimalna struja.

Сазнајте више

Bubble Cave

Овај локалитет се налази на полеђини Црног острва на дубини од 12 метара. Пећина је пуна олупина и црва. У пећини је светлост. Међутим, не заборавите своју бакљу за бољи поглед. Једно по једно, пливајте уз димњак и пазите да не ударите сунђере. Лако је видети многе врсте крхких корала.

Сазнајте више

TCG Pinar-1 (Wreck)

ТЦГ Пинар 1 је био брод за превоз воде морнаричке обалске страже. Потопио га је БОСАД (Бодрум Суалтı Дернеги) у мају 2007. да би направио вештачки гребен за рониоце. Има дужину од 37м и ширину 7м. Крма лежи на 20м и спушта се на око 30м.

Сазнајте више