Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Glöthe

Malo jezero u Geteu je odlična destinacija za ronjenje. Pod vodom možete naći raznovrsnu ribu. Isto tako, postoje razne male znamenitosti, na primer, autobus na dubini od oko 5 metara. Takođe treba naći malu pumpnu kuću.

Сазнајте више

Tauchbasis Pretzien Steinbruchsee

Језеро каменолома чине три некадашња каменолома (Језеро каменолома, Плаво језеро, Дубоко језеро), који су сада повезани повишеним водостајем.

Сазнајте више

Pretzien Steinbruchsee

Ово место за роњење је приступачно језеро у каменолому, до којег се може лако и безбедно доћи степеницама. Вода се састоји од три некадашња каменолома („Стеинбруцхсее“, „Блауер Сее“ и „Тиефер Сее“).

Сазнајте више

Ebendorf Quarry

Каменолом Ебендорф се налази директно на улазу у Ебендорф, који долази од Б189. До 1914. године то је била операција отвореног копа. Данас је каменолом на Барлебер Цхауссееу дугачак 110 м, широк 80 м, а вода дубока 22 м. Улаз је прилично лак. Постоји степениште и пешачки мост.

Сазнајте више

Tauchbasis Löbejün

Овај ронилачки сајт више није доступан. Путеве који воде до њега блокирала је земља од стране локалне рударске компаније и постављени су знакови који спречавају улазак.

Сазнајте више

Barleber Lake

Северно од Магдебурга је језеро Барлебер. Његова површина је око 103 ха. са максималном дубином од 11м, просечном дубином од 6,7м и видљивошћу до 7м.

Сазнајте више

Jersleber Lake

Језеро Јерслебер (око 35 ха) налази се у непосредној близини Јерслебена (Саксонија Анхалт). Ова локација за роњење је погодна за почетнике. Већи градови у близини су Магдебург и Волмирштед. На језеру се налази камп и ресторан. Можете ронити директно са пешчане плаже. Доступна су плаћена паркинг места.

Сазнајте више

Süplingen

Kanjon Süplinger se nalazi na periferiji sela Süplingen i stari je kamenolom. Parking je donekle na pešačkoj udaljenosti od ulaza ispred barijere na obodu šume. Put do ulaza oko 200m, koji zatim vodi niz čelično stepenište (oprez opasnosti od klizanja).

Сазнајте више

Möwensee

Мовен-Сее има много улаза за рониоце. Језеро скоро увек нуди веома добру видљивост. Топографија под водом је веома планинска, тако да увек роните са компасом. Језеро има мало вегетације. Језеро је дубоко око 45 м.

Сазнајте више

Forellensee

Од улаза у шљунчару су три платформе за обуку на 6 м, 9 м и 15 м, у радијусу од 100 м, све повезане смерницама. Максимална дубина овде је 17 м. Приликом даљег роњења могуће су дубине до 28 м. Видљивост је између 5 и 15 м.

Сазнајте више