Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Hephaestus

Hephaestus je naftni tanker koji je 29.8.2022. godine izbačen u Xatt l-Ahmar kao podvodna atrakcija. Ovo je ronjenje na obali/brodu za iskusne ronioce. Max depht 42m.

Сазнајте више

MV Cominoland (Wreck)

Коминоленд је једна од три олупине потопљене у Ксатт л'Ахмар на југу Гоза. То је стари излетнички брод за Комино који је потопљен у августу 2006. заједно са оближњом олупином Карвела. Коминоленд је дугачак 35м и лежи на 40м. Има две палубе и нуди много тога за истраживање. За напредне рониоце.

Сазнајте више

Xatt l’Ahmar Reef

Гребен Ксатт л'Ахмар је плитки гребен у близини спуста који води до олупине. То је зарон на зид са дубином од 4 до 30 м. У плићаку можете наћи много шарених риба, као и морских коњића. Спуштајући се низ зид, доћи ћете до огромних громада у којима се крију јастози и џиновске шкорпионе. Сви нивои.

Сазнајте више

MV Karwela (Wreck)

МВ Карвела је најпопуларнија олупина овде на Гозу. То је стари немачки трајект који се користио као излетнички брод око Малте потопљен 2006. за рониоце. Лако је и безбедно ући и продрети у олупину. Има фантастично степениште, 2 палубе за истраживање са тамном машинском просторијом испод. За искусне рониоце. 32-40м

Сазнајте више

Middle Finger

Камена игла која се издиже из дубине до око 16 м испод површине. Прелеп зид и импресиван поглед преко зида у плаву воду.

Сазнајте више

Ras il-Hobz

Рас ил Хобз или „Средњи прст“ једно је од најзанимљивијих роњења на југу. То је огроман врхунац који иде од 9 до 40+ м. Врхунац можете заронити или са зида или из плитког залива. Место за роњење нуди поглед који одузима дах, али за роњење у плаветнилу је потребна добра пловност.

Сазнајте више

Ta Cenc

Та Ценц је мала увала која се налази у близини залива Мгарр ик-Ксини на југу. То је углавном урон који води до неких дубљих громада и мале пећине на крају. Плитки доток је пун природног светла и лепих боја. Дубина варира између 6м и 25м. Савршено за све нивое.

Сазнајте више

Mgarr ix-Xini

Мгарр Ик Ксини је плитак и лаган залив на југу Гоза. Савршен је за тренинг зарона, као и за ноћна роњења са максималном дубином од 15м. Ту је и мала и сигурна пећина савршена за оне који започињу своје авантуре са пећинама и пећинама.

Сазнајте више

Hondoq Bay

Залив Хондок је плитак залив на југоистоку Гоза и идеалан је за курсеве и уводна роњења. Погодно роњење за неискусне рониоце. Наћи ћете пешчано дно, водовод и лукове на истоку. На западу се налази скривени улаз са малом пећином. Дубина се креће од 5 до 12 м.

Сазнајте више

Alex Cave

Алексова пећина у Комину пружа идеално роњење за оне који уживају у роњењу у пећинама, пружајући прелеп поглед на подводни свет. То је веома лако роњење, погодно за све нивое.

Сазнајте више