Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Shabha

За мање од 1 сат од Ел Гуне на југ можете пронаћи прелепи блок гребена Схабха. Врх гребена почиње одмах испод површине воде и протеже се све до пешчаног дна дубоко само 14 м, што ово чини плитким роњењем. За кружење целог гребена требаће вам око 1 сат. На источној страни се налазе и неки врхови.

Сазнајте више

El Sakhwa

Ово роњење је око 1 сат јужно од Ел Гуне. Везови се налазе на унутрашњој страни малог залива. Од залива је зид који иде напоље док не дођете до лепих блокова гребена у плићаку где ћете наћи пад који се спушта до 40м. Тамо можете пронаћи мали кањон.

Сазнајте више

Dolphin House

Кућа делфина (Гота Схааб ел Ерг) лежи западно од главног гребена, Схааб Ел Ерг. Овде гребен формира канал у отворено море где делфини често воле да пливају и излазе. Имајте на уму да канал може изазвати умерену струју.

Сазнајте више

Shaab el Erg

Ово ронилачко место је део коралног гребена који чини канал Долпхинс Хоусе Рееф. То је 1 сат и 10 минута вожње североисточно од Ел Гуне. Локалитет има максималну дубину од 10м и препун је меких корала и антхиас риба. У близини се налазе лепи врхови са косим коралним вртовима.

Сазнајте више

Manta Point

Ово место за роњење удаљено је око 1 сат и 15 минута од Ел Гуне на североистоку. Гребен је продужетак гребена Долпхин Хоусе на северу. Има лепо нагнуту кораљну башту и лако је. Обично постоји мала струја, што ово чини дрифтом. Постоји добра могућност да се у летњој сезони виде ражи и делфини, а свакако и манте.

Сазнајте више

Marsa Abu Galawa

1 сат јужно од Ел Гуне је Марса Абу Галава. То је леп залив са спустом пуним прелепих тврдих корала. У заливу се налазе лепи корални блокови, а унутра је плитка површина морске траве.

Сазнајте више

Shaab Iris

Схааб Ирис се налази у региону Абу Нугар, који је удаљен око 1,5 сат од Ел Гуне и састоји се од главног гребена и многих коралних блокова. Просечна дубина је 14м.

Сазнајте више

Gotha Abu Galawa

Ова локација се налази на гребену Абу Галава који је око 1 сат јужно од Елгоуне. Ово ронилачко место је погодно за све рониоце, посебно за почетнике. Дубина је око 4м са максималном дубином од само 10м. Ту су прелепи врхови пуни стакла и антије рибе. Постоји и могућност зарона у дрифт и гледање делфина.

Сазнајте више

Gota Iris

Гота Ирис је последњи блок од Схааб Ириса. Схааб Ирис се налази у региону Абу Нугар, који је удаљен око 1,5 сат од Ел Гуне и састоји се од главног гребена и многих коралних блокова. Просечна дубина је 14м.

Сазнајте више

Poseidon Reef

Посејдон се налази на југу Шааб Ел Ерга који је око 1 сат и 15 минута источно од Ел Гуне. То је прелепа корална башта у којој често можете наћи велике групе риба.

Сазнајте више