Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Ebendorf Quarry

Каменолом Ебендорф се налази директно на улазу у Ебендорф, који долази од Б189. До 1914. године то је била операција отвореног копа. Данас је каменолом на Барлебер Цхауссееу дугачак 110 м, широк 80 м, а вода дубока 22 м. Улаз је прилично лак. Постоји степениште и пешачки мост.

Сазнајте више

Barleber Lake

Северно од Магдебурга је језеро Барлебер. Његова површина је око 103 ха. са максималном дубином од 11м, просечном дубином од 6,7м и видљивошћу до 7м.

Сазнајте више

Süplingen

Kanjon Süplinger se nalazi na periferiji sela Süplingen i stari je kamenolom. Parking je donekle na pešačkoj udaljenosti od ulaza ispred barijere na obodu šume. Put do ulaza oko 200m, koji zatim vodi niz čelično stepenište (oprez opasnosti od klizanja).

Сазнајте више

Tauchbasis Pretzien Steinbruchsee

Језеро каменолома чине три некадашња каменолома (Језеро каменолома, Плаво језеро, Дубоко језеро), који су сада повезани повишеним водостајем.

Сазнајте више

Pretzien Steinbruchsee

Ово место за роњење је приступачно језеро у каменолому, до којег се може лако и безбедно доћи степеницама. Вода се састоји од три некадашња каменолома („Стеинбруцхсее“, „Блауер Сее“ и „Тиефер Сее“).

Сазнајте више

Glöthe

Malo jezero u Geteu je odlična destinacija za ronjenje. Pod vodom možete naći raznovrsnu ribu. Isto tako, postoje razne male znamenitosti, na primer, autobus na dubini od oko 5 metara. Takođe treba naći malu pumpnu kuću.

Сазнајте више

Löderburger See

Jezero Löderburger ima ronilačku bazu, a ronjenje je dozvoljeno samo u bazi sa prethodnom registracijom u ronilačkoj radionici. Možete nas jednostavno kontaktirati putem WhatsApp-a ili poslati email. Dubina dostiže i do 30 metara. Prvih 10 metara je veoma čisto i imaju kvalitet pijaće vode.

Сазнајте више

Tauchbasis Löbejün

Овај ронилачки сајт више није доступан. Путеве који воде до њега блокирала је земља од стране локалне рударске компаније и постављени су знакови који спречавају улазак.

Сазнајте више

Tauchturm Wittenberge

Са 3 нивоа обуке, 2 цеви (вертикалне и хоризонталне), наизменичним светлосним системом и малим стеновитим пејзажом, прибл. Ронилачки торањ дубок 10 м не само да нуди рекреативним рониоцима много разноликости, већ је идеалан и за професионалце у роњењу.

Сазнајте више

Friedensteich Wittenberge

Фриденштајх је током лета отворен као купалиште. Током сезоне купања на отвореном постоји снек бар, тоалети, свлачионице и тушеви. Дубина воде је макс. прибл. 9,5 м. На око 4-5 м налази се термоклина, испод ње је доста свежа.

Сазнајте више