Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Žali Potok/Šekoda

Nedaleko zapadno od punta Covika zemlje, postoje dva mesta za ronjenje sa strmom liticom. Obe se nalaze na istoj deonici podvodne stene, ali nude različite atrakcije. Plića varijanta, do 20-25 metara, zove se "Plaža Potok". Ronjenje je gotovo desnom rukom uza zid.

Сазнајте више

Punta od covika

Strmoglavi zid se nastavlja pod vodom, a na produžetku plašta nalazi se karakteristična grba, čiji je kraj udaljen oko 50 m od obale, zidovi padaju ispod 50 m dubine, a najdublji vrh je oko 45 m ispod nivoa mora.

Сазнајте више

Nova Pošta

Нова пошта се састоји од тунела, пећине и лијевка (димњака) на најсјевернијем полуострву Виса. Ваш брод ће бити усидрен у мирној, лепој, ветробезбедној ували.

Сазнајте више

Oključna

Kroz severni deo ostrva Vis vodi šljunkoviti kameni put, koji se usmerava ka napuštenom selu Oključna, odakle posetioci mogu da voze, koristeći automobil van puta, do zaliva (jednog od retkih u ovom delu ostrva) poznatog pod istim imenom.

Сазнајте више

Voliči

Испред улаза у Вишки залив налази се неколико малих оточића. Међу њима су и Волићи, који се састоје од два острва површине до једног метра, Волић Вели и Волић Мали. На Волић Велом, удаљеном од острва Вис, налази се светионик.

Сазнајте више

Hellenistic Port

Хеленистичка лука састоји се од остатака древне луке испред хотела Исса. Подручје нагиба је прекривено жутим сунђерима. Улаз у воду се врши са бетонског кеја на месту где дубина воде не прелази 1,5 м.

Сазнајте више

Host

Име Хост се односи на острво које се налази на улазу у залив Вис и потиче од британског официра Вилијама Хостеа, који је допринео поразу француске морнарице током битке. Као резултат удара о стене, на овом месту мора да је потопљено више од једног брода.

Сазнајте више

Krava

Ово је мало острвце које се може препливати током једног роњења. Поред бројних риба, видећете и неколико античких амфора. Амфоре се налазе на дубини од 14 до 37 метара.

Сазнајте више

Fortunal (Wreck)

Добро очувана олупина рибарског чамца лежи на пешчаном дну поред стрмог зида, у коме се налази дуга, уска пећина на дубини од 6 м.

Сазнајте више

Bili Bok

Смештено у близини Рукавца и доступно чамцем и аутомобилом, ронилачка локација се састоји од система од 6 пећина, које се разликују по облицима и величинама, али су све прекривене шареним сунђером и насељене разним ноћним животињама.

Сазнајте више