Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

La Gabinière la Calanque Sombre

Добро обележен спуст на источној страни острва Габинијер нуди изненађујуће перспективе олакшања и осећај прелетања који се увек цени, посебно када је присутна струја!

Сазнајте више

La Gabinière Ouest

Роњење се смењује између великих стеновитих сипина и завршава се на југу са величанственим гребенима до 40 м. Заклоњено од источног ветра, са могућношћу привезивања на 4 бове.

Сазнајте више

Pointe de la Croix

Смештен југоисточно од Порт Кроа, Поинте де ла Цроик има топографију сличну Поинте де Монтремиан, односно дугачку стеновиту стопу високу неколико метара, окружену посидонијом.

Сазнајте више

Pointe du Vaisseau

Југоисточно од острва Порт-Крос, Поинте ду Ваиссеау је роњење које веома подсећа на Ла Габиниере у погледу флоре и фауне. Међутим, за разлику од Габиниере Ест или Сец де ла Габиниере, тамо је много мање струје.

Сазнајте више

Pointe de la Galère

На североисточном делу острва Порт-Крос, Поинте де ла Галере је једно од најлепших роњења у Националном парку. Роњење се одвија дуж стеновите тачке која се спушта до 34°.

Сазнајте више

Les dalles de Bagaud

Стеновити гребени састављени од равних стена окружених посидонијом. Једна стена са округлом рупом носи надимак "Л'оеил де Багауд" (Багаудово око). Поморски саобраћај у превоју је интензиван.

Сазнајте више

Pointe de Montrémian

Од 0 до 34 м, са својом чувеном „скијашком стазом“ за импресивну пешчану падину од 45° која га карактерише, ово ронилачко место се налази северозападно од острва Багауд, једног од најмањих острва Хјер, у срце Националног парка Порт-Црос.

Сазнајте више

Barge aux congres (La Tantine)

То је тешко заронити и због дубине и због тога што на месту често постоји јака струја. Његова мала величина отежава лоцирање, олупина није од интереса и нема посебне фасцинације када је видите први пут.

Сазнајте више

Sec du Sarranier

Налази се између Поркуероллес и Порт Црос. Глава стене на 18 метара, просечна дубина 40 метара. Живот овде обилује, како флором тако и фауном. Разноликост врста које се овде налазе је велика, а није неуобичајено наићи на пелагичне рибе, лишајеве или туну.

Сазнајте више

le Grec

Једна од најлепших олупина у Вар! Мали брат Донатор, има користи од исте географске ситуације и невероватне количине живота. Не треба пропустити!

Сазнајте више