Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

SS Umbria

СС Умбрија је био ратни брод за снабдевање изграђен 1912. године у Немачкој на дужини од 155 метара. 1940. брод је потопљен. СС Умбрија лежи на њеној левој страни на максималној дубини од 38 метара. Сматра се једном од најбољих олупина на свету. За рониоце на олупини проширеног домета могуће је направити много продора.

Сазнајте више

Anas Reef

Гребен Анас је корално острво које се налази у непосредној близини области Абу Таир, гребен је здрав и има много тога да понуди, сунђери у гребену омогућавају чисту воду током целе године за одличну видљивост. ајкуле и раже су уобичајено место, као и све типичне рибе које очекујете да видите у Црвеном мору

Сазнајте више

Chicken Wreck (M.V Glaros)

МВ Гларос је био 60м дизел хладњак. Лежи на боку на око 20 м дубине. Позната је као 'Пилећа олупина' због терета смрзнутих пилића који се још увек могу наћи у складишту. Насукао се 20.11.76, а касније је потонуо 22.11.76. Сва посада је спашена.

Сазнајте више

Bayadah (بياضة)

Острво гребена ствара животно станиште за обиље рибе и корала. Лак улазак са чамца и увек заштићен од бурних таласа и струја. Морска интеракција у овој области је веома интересантна јер на северу острва живи школа Тревали која се храни рано ујутро. Одлична локација за почетнике

Сазнајте више

Погодно место за роњење како за почетнике тако и за напредне рониоце. Локација је корално острво. Са западном страном острва повезана је баштенска линија ватреног корала.

Сазнајте више

Ann Ann (Wreck)

Ен Ен је највеће роњење на олупину у Џеди. Олупина је у веома добром стању и погодна је за средње и стручне рониоце. Олупина се налази између два гребена и достиже дубину од 30 метара и почиње на око 14 метара. Године 2022. пао је на бок током олује и сада лежи на боку.

Сазнајте више

Dugais Main Reef

Дукис је атол који се налази отприлике 6 км од обале Џеде, обим острва је 3 км. Острво има одличну видљивост током целе године и повећава се током зиме. Острво има више дубина које му омогућавају да буде идеално за роњење и рониоце почетнике и искусније рониоце.

Сазнајте више

La Plage Resort House Reef

Кућни гребен Ла Плагуе Ресорта је одлична локација за роњење и роњење на дах. Смештен на улазу у Једдах Цреек, ова локација омогућава велики проток врста риба које улазе и излазе из потока. Локација је добро одржавана и погодна за све нивое рониоца.

Сазнајте више

Sheraton Beach Resort

Схератон Беацх Ресорт нуди роњење на обали типично за обалу саудијског Црвеног мора. Приватно одмаралиште нуди улаз људима заинтересованим за учење роњења, као и сертификованим рониоцима. место је веома погодно за КСР рониоце јер лако нуди дубоке зароне.

Сазнајте више

Bahadur Resort House Reef

Бахадур Ресорт Хоусе Рееф је одлично место за роњење за почетнике и рониоце средњег нивоа. Локација је пуна шарених корала и ужурбаног живота рибе.

Сазнајте више