Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Bubble Cave

Овај локалитет се налази на полеђини Црног острва на дубини од 12 метара. Пећина је пуна олупина и црва. У пећини је светлост. Међутим, не заборавите своју бакљу за бољи поглед. Једно по једно, пливајте уз димњак и пазите да не ударите сунђере. Лако је видети многе врсте крхких корала.

Сазнајте више

Smuggler’s Cove

Кријумчарски залив је познат још од отоманских времена и користе га кријумчари дроге са грчких острва. Залив чини дубоки рез на профилу острва и веома је тешко видети залив из даљине. Ту је и веома дугачак и кривудави подводни пећински систем са улазом испод нивоа мора.

Сазнајте више

TCG Pinar-1 (Wreck)

ТЦГ Пинар 1 је био брод за превоз воде морнаричке обалске страже. Потопио га је БОСАД (Бодрум Суалтı Дернеги) у мају 2007. да би направио вештачки гребен за рониоце. Има дужину од 37м и ширину 7м. Крма лежи на 20м и спушта се на око 30м.

Сазнајте више

C47 Dakota UÇAK BATIĞI

Ц-47 Дакота је олупина војног авиона дужине 20м и ширине крила 30м. Потопио га је БОСАД 2007. Дубина му почиње од 19 м, а спушта се до 33 м. 2010. године олупина је разбијена на два дела, а део тела/репа је залутао дубље. Леви мотор је такође био покварен док се кретала.

Сазнајте више

SG115 Coast Guard Wreck

СГ 115 је стари брод обалске страже који је БОСАД потопио 2007. године да би био вештачки гребен око Црног острва. Након напуштања стеновите обале, преко Нептунове траве, у даљини се назире СГ 115. Крма је на 17 м дубине, а прамац на 26 м.

Сазнајте више

40 Kafalar

Ова ронилачка локација је популарна међу онима који воле да раде дубинско роњење и роњење. Локација се налази између олупине Пıнар-1 и залива Поираз. Обично је ветровито и променљиво. Место роњења има пад прво до 17 м, а затим до 45+ м.

Сазнајте више

Fridge Bodrum

Фридге Баи има два места за роњење; један је лево од залива и има глатку нагнуту топографију. Друга локација је само за напредне рониоце јер достиже дубине од 18 до 30 метара. Потребан вам је искусан вођа роњења да бисте пронашли ово место јер се налази у средини залива, окружено морском травом.

Сазнајте више

Poyraz Koyu

Поираз Коиу се налази на задњем делу Црног острва и траје око 45 минута вожње бродом. Поираз на турском значи североисточни ветар. Пратећи десну страну, лепа падина вас спушта до првог стеновитог гребена на 16 м.

Сазнајте више

Black Island Lighthouse

Svetionik na Crnom ostrvu nalazi se na severozapadnoj tački ostrva. To je miran, mali zaliv i dobar za južnjačke vetrove. Veliko peščano dno je dobro za skučeni trening sa vodom. Sa svake strane zaliva se ljuljaju padine i dostižu i do 40m+. Bravo za OW i AOW ronioce. Bogat morski ћivot.

Сазнајте више

Fener Altı

Фенер Алти се налази на северозападном углу Црног острва. До њега се стиже чамцем за 20 минута. Идеална тачка за напредне рониоце, рониоце на отвореним водама и почетнике. Стенске формације почињу од 5 метара и спуштају се до 20 метара.

Сазнајте више