Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Chankanaab

Цханканааб је морски парк до којег се може доћи са обале у авантуристичком парку Цханканааб Беацх где можете да се одмарате на плажи, пливате са делфинима, ручате у ресторану, шетате око рушевина Маја или роните и роните на гребен Цханканааб директно са обале.

Сазнајте више

Tormentos

Торментос је веома популарно друго роњење међу чартерима роњења на Козумелу због своје мале дубине (у просеку око 65 стопа) и мале или никакве струје. Гребен је веома здрав и пун живота; сан фотографа.

Сазнајте више

Felipe Xicotencatl C-53 Wreck

Ц-53 је био повучен брод када је намерно потопљен са циљем да постане место за вештачки гребен. Олупина је темељно припремљена за безбедно роњење, укључујући лак продор и излазак. Олупина је дуга 55м/184фт, а најдубља тачка лежи 23м/76фт дубока.

Сазнајте више

Yucab Reef

Будући да је плићи гребен, Иуцаб је веома популаран други роњење за многе чартере роњења на Козумелу. Гребен је веома шарен и здрав са пуно тврдих врста корала и огромних сунђера. Овде обично постоји јака струја, тако да се то увек ради као дрифт роњење.

Сазнајте више

Punta Tunich

Ово место за роњење се често ради као друго роњење. Најинтересантнији је северни крај овог гребена, али му је најбоље прићи када тече струја од југа ка северу.

Сазнајте више

Paradise Reef

Парадисе Рееф, једно од најпопуларнијих ронилачких локација на Козумелу, је заправо три одвојена гребена који се крећу паралелно са обалом и доступни су и обалом и чамцем. Ово је једно од ретких добрих ронилачких места на острву која су доступна на обали. Максимална дубина је 45 стопа, тако да је ово добро место за почетнике и рониоце.

Сазнајте више

Casa Blanca

Нешто јужније од улазне тачке за Цедрал Валл, ово место често занемарују локални ронилачки оператери упркос могућности да виде ајкуле и корњаче.

Сазнајте више

San Francisco Reef

Једно од најпопуларнијих роњења на Козумелу. Наћи ћете стрмо спуштање, са потенцијално јаким струјама и честим виђењима орла. Вода је лепа са 30м или бољом видљивошћу. Дуж зида су велики сунђери за буре. Ово је напредније место за роњење.

Сазнајте више

Agua Negra Cozumel

Blackwater Diving je nova "stvar" u Kozumelu. Ulazna tačka je 50 km od obale ostrva Kozumel iznad Mezoameričkog sistema koralnog grebena.

Сазнајте више

Paraiso Reef

Ово је први гребен при уласку у морски парк. То је популарно друго роњење и такође популарно ноћно роњење. Струја обично тече од југа ка северу. Роњење обично почиње преко пута улаза у локалну марину и плови на север. Постоји неколико коралних гребена који су паралелни са обалом.

Сазнајте више