Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Francesca di Rimini (Wreck)

Франческа ди Римини је био муницијски/теретни брод који је потонуо током 2. светског рата. Олупина је обрасла сунђерима и меким коралима. Брод је под заштитом и Најада ронилац има дозволу за роњење на овој олупини.

Сазнајте више

Kaprije

Приближавајући се острву Каприје у истом правцу као и Франческа, на западној страни видећете мали рт који означава сидриште за ово место за роњење. Испод мале платформе на умереној дубини наћи ћете меке корале и шарене сунђере, идеалне за почетнике и за одлично друго роњење.

Сазнајте више

Kukuljari

Кукуљари су група острва која се налазе на југозападу острва Муртер. Ронилачка места су на острву најближем Муртеру са светиоником. Кукуљари нуде 3 опције за роњење: западна страна је заштићена и нуди савршено сидриште, а северозападни рт је мала пећина са шареним сунђерима на 22м.

Сазнајте више

Јункерс Ју 87 или Штука (од Стурзкампффлугзеуг, „ронилачки бомбардер“) је био немачки ронилачки бомбардер и јуришни авион са два човека (пилот и стрелац са задње стране). Авион је скоро неоштећен и лежи усправно на 25-27м.

Сазнајте више

Овај роњење почиње јужно од мале стене поред Каблинца. После неколико потеза пераја изнад морске траве стижете до пешчаног платоа. Зид почиње поред њега у око 20-25 м воде. Зид иде од ЈЗ до ЈИ. Пратите га десним раменом и пронађите жуте горгоније, са леве ћете наћи црвене.

Сазнајте више

Ljuta

Приђите са запада док не видите пад на сонару чамца. На северној страни зида налази се амфора и делови старих цеви. Зид је прекривен жутим горгонијама. Савршено друго роњење након роњења Штуке.

Сазнајте више

Спуштање је на 24м у правцу истока. Зароните низ благо надвишени зид. На 42м видите остатке отприлике 35м дугог брода. Сви дрвени делови су трули, али многи метални делови леже около. Лево и десно од олупине су импресивна горгонска брда и поља.

Сазнајте више

Bacvica

Иза острва Самограда наићи ћете на малу стену која вири тик изнад нивоа воде. Зид који се протеже од СЗ до СЕ нуди вам подводни пејзаж са два невероватна горгонијана зида.

Сазнајте више

Sajt za ronjenje pogodan za početnike i napredni . Ronjenje je na platou na dubini od 13 metara od mesta gde počinje i nivo polako pada na oko 27 metara.

Сазнајте више

Ovo je jedno od najzabavnijih ronjenja koje moћete da imate. Ne duboko, ali toliko toga treba videti. Pao je svetionik kada se pećina srušila i izgleda kao krater od atomske bombe. Oko 13 do 18 m nalazi se koralni greben koji se formirao na vrhu grnčarije i slomljenih amfora starih 2000 godina. Najbolje mesto za sve nivoe ronjenja.

Сазнајте више