Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Kariparapa Point

Дугачак прст пружа се од копна према мору. Прст почиње на 12м и иде на запад до 25м, где даље пада. Ка дубљем крају прста се плива. Даље према земљишту налазе се велике громаде и мала пећина.

Сазнајте више

Putahataha Island

Стеновити гребен келпи у 10 м воде на унутрашњој страни острва води до 18-25 м према морској страни док се обилази острво. Подводна пећина је главна карактеристика овог роњења, широка око 5м на улазу.

Сазнајте више

White Reef

Дивно место за роњење за почетнике и рониоце. Назван по белој стени од које је направљен, Бели гребен се значајно опоравио у оквиру заштите Рахуија, од пусте беле стене Кине до скоро потпуно покривеног здравог гребена.

Сазнајте више

HMNZS Canterbury (Wreck)

ХМНЗС Цантербури је повучен из употребе крајем марта 2005. и потопљен је 3. новембра 2007. у Дееп Ватер Цове у Заливу острва, што је омогућило сјајан зарон на олупину вештачког гребена.

Сазнајте више

Sonic Boom Cave

Кратко пливање из Биг Еиес Лаир-а, Сониц Боом пећина може се посетити на истом роњењу. Рониоци ће га вероватно чути пре него што га виде. Оток који се разбија у задњем делу пећине ствара јак звук који се може чути из даљине. Пећина је уска, а улазак се препоручује у мирнијим условима

Сазнајте више

Bird Rock

Бирд Роцк је велика стена код Цапе Бретт. Зидови стене спуштају се са свих страна до 30-40м. Зими, фоке понекад насељавају стену и скачу у воду да пливају са рониоцима. Ова локација се препоручује искуснијим рониоцима јер понекад могу бити јаке струје.

Сазнајте више

Big Eyes Lair

Главна карактеристика овог ронилачког места је импресивно препливавање, са улазом на 24 м, пливајући кроз њега формира се природни тунел дужине 35 м, који се отвара на северном крају на 18 м у камене громаде.

Сазнајте више

Motuwheteke Island

Уз могућност роњења на западну или источну страну, острво Мотувхеке је роњење на стеновитом гребену. На западној страни налазе се камене громаде обрасле келпом, дубине од 15-25м, са већим дубинама од 25м до 45м на источној страни.

Сазнајте више

Bowling Alley

Куглана је плиће ронилачко место са дубинама од 5-25м. Локалитет је пун камених громада прекривених алгама које могу сакрити ракове и јегуље. Ово је веома сумњиво роњење које је погодно за рониоце на отвореним водама и напредне рониоце.

Сазнајте више

Key Hole

Кључна рупа је добила име по облику стене која се види изнад места роњења, а која је обликована као да би се кључ могао урезати у њу. Место роњења је прекривено разнобојним громадама и зидовима, који се налазе у 5-20м воде.

Сазнајте више