Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Ронилачке локације у близини

Bilikiki

Спектакуларан зид на каналу Бланш, са масивним горгонским лепезастим коралима, зрацима пегавог орла, рибом папагајем, Наполеоном, јегуљом зелене мурене и мноштвом гологранаца и других мањих животиња за љубитеље макроа. Роњење које има све. 20 минута вожње чамцем од ронилачке продавнице.

Сазнајте више

Coral Corner

Цорал Цорнер се налази код острва Томбатуни (печурке) и представља нетакнуту падину на зиду гребена. Смештен на 25 минута од Диве Мунда, ово је фантастично место, било да роните или роните.

Сазнајте више

Sasavele Dump Site

Депонија из Другог светског рата са огромним челичним понтонима бивше базе америчке морнарице потопљена на крају окупације. Разноврсна ратна механизација и многа жива оруђа разбацана по косом зиду који се спушта на 40м. Место за роњење за љубитеље историје на 15 минута од Мунда.

Сазнајте више

Nusa Roviana Wall

Нуса Ровиана је прелепо роњење на зиду са огромним лепезама горгонија и другим меким коралима дуж целог зида. Локација се налази отприлике 20 минута од Мунда.

Сазнајте више

Secret Spot

Сецрет Спот је роњење на зиду изложено каналу Бланш и дубоким плавим водама Соломонског мора. Сензационалан, здрав гребен који се спушта на неколико стотина метара. Повремено је склон малој струји, што ово чини идеалним заронима са спорим заношењем са доста пелагичне акције. Налази се око 20 минута од ронилачке продавнице.

Сазнајте више

Tombatuni Point

На 25 минута вожње чамцем од Мунда, овај Томбатуни је острво окружено стрмим падинама од преко 500 метара у плаве воде канала Бланш. Овај зид има гомилу буре сунђера, прелепих меких корала и лепеза, насељених низом живописних и тешко доступних створења.

Сазнајте више

Heron’s Wall

Nedavno otkriće ženske instruktorke SSI, Eune Zio, priča kaže da su tamo letele Heronove (verujemo joj!) .... Tvrdi i meki korali za koje treba umreti u plićaku. U plavom možete uočiti orlove zrake i ajkule. Zadivljujuće prilike za fotografisanje u plićaku!

Сазнајте више

Rainbow Wall

Овај сајт никада не престаје да испоручује. Напредније, мало даље и близу величанственог острва Рендова, ово место импресионира пелагицима, ајкулама, зрацима у изобиљу. Када је емисија укључена, закачите свој гребен и гледајте како све пролази! Спектакуларно!

Сазнајте више

Aichi D3A ’Val’ (Wreck)

Ова локација је потпуно нетакнута олупина ронилачког бомбардера Аицхи Д3А „Вал“. Авион лежи наопако, на дубини од 10-15м. Осим што је фасцинантна олупина за истраживање, Вал је дом читавог низа занимљивих створења, као што су шкампи и рибице лавови.

Сазнајте више

Douglas SBD Dauntless (Wreck)

Овај ронилачки бомбардер Доуглас СБД-4 Даунтлесс погођен је АА ватром током напада на Мунду, 23. јула 1943. Пилот Јим Доугхерти спустио је свој авион у луку Рендова, где она још увек почива на 13 метара. Локација се налази отприлике 25 минута вожње бродом.

Сазнајте више