Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Gaće

Nagib koji se pretvara u zid na dubini od 10 metara (spušta se na 20-25 metara) sa nekoliko pećina na različitim dubinama, od kojih jedna podseća na trosed.

Сазнајте више

Velika Špilja

Velika špilija na hrvatskom jednostavno znači "veliki grotlo", što savršeno odražava karakteristike ovog mesta. Ovo ronilačno mesto nalazi se na južnoj strani ostrva, na jednoj od malih ura na pola puta između Stupiša i Gaće.

Сазнајте више

Vassilios T., wreck

У марту 1939, натоварен угљем и кренуо за Венецију, кормило овог брода је покварило и Василиос је потом потонуо. Овај див од 105 метара сада почива на пешчаном морском дну на њеној левој страни; њен труп, некада пун угља, сада зјапи празан. Ова олупина лежи од 20 до 55 метара дубине.

Сазнајте више

Outer Pinnacle

Огроман врх који се налази у близини олупине Василиос. Почиње са платоеу на 6м и нагибима до 20м, а затим се претвара у вертикални зид који иде до 50+ м.

Сазнајте више

Zakamica

Острво око којег роните. Зид је на северној страни и иде од 5-35 метара. На 30 м налази се пећина. Погодно и за почетнике и за напредне рониоце.

Сазнајте више

Teti (Wreck)

Тети је 72 метра дугачак пароброд који лежи на пешчаном дну где је потонуо 1930. године. Чувен је по живописном резервном волану у чијој близини живе мурена и угор.

Сазнајте више

Fortunal (Wreck)

Добро очувана олупина рибарског чамца лежи на пешчаном дну поред стрмог зида, у коме се налази дуга, уска пећина на дубини од 6 м.

Сазнајте више

Oključna

Kroz severni deo ostrva Vis vodi šljunkoviti kameni put, koji se usmerava ka napuštenom selu Oključna, odakle posetioci mogu da voze, koristeći automobil van puta, do zaliva (jednog od retkih u ovom delu ostrva) poznatog pod istim imenom.

Сазнајте више

Pokemon cave

Pećina duga 50 metara sa ulazom (i izlazom) na dubini od 18 m i termoklinom i haloklinom unutra. Na samom kraju pećine iznad halokline nalazi se vazdušni mehur.

Сазнајте више

Bili Bok

Смештено у близини Рукавца и доступно чамцем и аутомобилом, ронилачка локација се састоји од система од 6 пећина, које се разликују по облицима и величинама, али су све прекривене шареним сунђером и насељене разним ноћним животињама.

Сазнајте више