Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Некада најбржи трансатлантски путник на западу, РМС Сцотиа је био британски путнички брод. Управљао је Цунард Лине, био је то океански пароброд који је претворен у слој каблова са два завртња 1879. године.

Сазнајте више

American Tanker, wreck

Амерички танкер је велика бетонска баржа која је коришћена током Другог светског рата за транспорт горива из Сједињених Држава на Гуам. Била је то једна од пет баржи које су донете на Гуам, а остаци осталих могу се видети дуж лукобрана. Ово је одлично роњење чамцем за све нивое рониоца.

Сазнајте више

Обично се ради као дрифт роњење, почевши од Шкотске, или Прве плаже, а затим западно од луке. Доступан само чамцем, а рониоци морају бити веома свесни чамаца који пролазе изнад главе. Овде се налази бистра вода и велики избор рибе.

Сазнајте више

Зароните близу ушћа у луку на овом прелепом гребену. Падине од плитког гребена до 130+ Доступан само чамцем, ова локација је веома лака и има одличну видљивост за све рониоце.

Сазнајте више

Смештен близу улаза у луку Апра, ово је прелеп гребен који иначе не посећују рониоци и доступан је само чамцем. Велики избор нетакнутих корала са постепеним нагибом зида до 120 стопа/36м. Видљивост је обично 40-90 стопа/12-27м.

Сазнајте више

Изузетно чиста вода изван Стакленог валобрана. Површине горњих гребена почињу на 30' са јаким падовима. Доступан само чамцем, увек постоји могућност јаких струја. Фотографи воле овај сајт због широкоугаоних и макро слика.

Сазнајте више

Лука Апра, 25-100'. Јапански Вал бомбардер седи у 85', положен уз страну косог гребена. Постоје и бројне барже у плиткој води које се могу истражити на истом роњењу. Потопљен током ослобођења Гуама, јул 1944

Сазнајте више

Харлеи гребен је лепо и лако место за роњење за све рониоце! Сам Харлеи се налази у отприлике 15 стопа воде дуж зида лукобрана у луци Апра. Почевши од 15' са лепим нагнутим гребеном до 110', то је одлично место за роњење за све нивое. Погледајте Вал Бомбер и Гребен Барге - оба у близини.

Сазнајте више

Одлично место за роњење уз обалу преко морнаричке базе Гуам, ово роњење се скоро увек обавља чамцем и обично као дрифт роњење почиње унутар увале, а затим прати струје на северу или југу. Супер чиста вода и дом за школовање риба мамаца и малих лигњи. Погледајте анемону са тепиха за око 60'

Сазнајте више

Лука Апра, 5-90'. Заиста лепо роњење на лучком гребену за све. Коси корали са много анемона и стотинама риба. Стабилне зелене морске корњаче се могу видети на већини роњења. Савршено за роњење и сноркелинг за рониоце свих нивоа

Сазнајте више