Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Tago

Постоји шест пунктова за чамце на отвореном мору и четири у заливу Таго. Постоји и једна плажа. На месту у заливу налази се гомила корала зелене корњаче која личи на Окинаву, а око ње се може видети много тропских малих риба.

Сазнајте више

Arari

Ovaj ronilački sajt ima dinamičnu topografiju, sa velikim ofšor korenom poznatim kao Zapadni koren i Koren konjske skuše. Smešten je na pogodnoj lokaciji na samo 5 minuta od luke, što ga čini pogodnim čak i za one kojima nije naročito prijatno da se voze čamcem. Jedan od najspektakularnijih vrhunaca ovde je prisustvo stingraysa, naročito tokom ranog leta. U špicu sezone, stopa susreta sa stingraysom može da se približi 100%, a možda ćete čak biti svedoci grupe njih umesto samo jedne ili dve. Kako jesen stiže, vidljivost se poboljšava, a već dinamična topografija postaje još fascinantnija. U ofšor korenima možete posmatrati kampačija i sunčanice koje kruže okolo, kao i čuvenu "školu velikih, nepomičnih puzača". Mnogi ronioci koji često posećuju ovaj sajt izražavaju svoje zaprepašćenje, rekavši: "Ne mogu da verujem da sam u Izu."

Сазнајте више

Koganezaki

Смештен у парку Коганезаки, можете уживати у разноврсном цвећу у зависности од сезоне, а улазак/излазак је веома лак због рампи и рукохвата. Када уђете, видећете широк спектар горота до неколико метара дубине, а иза тога видећете целу површину песка.

Сазнајте више

Kumomi

Ово је најпопуларније место за роњење у пећинама у Изуу. Постоји много пећина и покривача између и око две велике стене зване Ушицукива испред луке.

Сазнајте више

Mera

То је место за роњење пуно приватног осећаја који рониоцима није толико познат. Постоје две главне локације за чамце. Постоје две главне локације за чамце, до којих се може доћи за 5 минута након поласка, тако да ни они који су осетљиви на чамце не морају да брину. Свако место за роњење опремљено је конопцем за роњење, тако да не морате да бринете ако имате проблема да извучете уши. Такође је веома лако ући и сићи са чамца без обзира на плиму!

Сазнајте више

Toujima(Nakagi)

Накаги се налази на најјужнијем полуострву Изу. Ово подручје има користи од Црног потока и приказује различите сцене под водом како се годишња доба мењају. Пејзаж који је природа стварала током векова привући ће рониоце и на копну и под водом.

Сазнајте више

Osezaki

Осезаки је једно од најпознатијих места за роњење у Јапану. То је рт који стрши у залив Суруга и служи као роњење на плажи. Постоје две опције роњења, једна на обали рта, а друга на отвореном мору, од којих су обе плитке стеновите области када се спуштате и пешчане области када одлазите на пучину.

Сазнајте више

Mitsune

Tačka, smeštena na severnoj strani ostrva Mikomoto, doživljava uticaj i niskih i visokih plima. Primetno je da tri korena ispoljavaju simetriju, s tim što je zapadna strana ravna i postepeno duboka, dok se na istočnoj strani nalaze grupisani koreni.

Сазнајте више

Enokuchi

Ovo je "standardno" ronilaиko mesto na ostrvu Mikomoto. Postoji veliki koren koji se zove "Kadone" u pravcu zapada, a osnovni stil ronjenja je da sačekate koren i onda isplivate na površinu na licu mesta. Prosečna dubina: oko 20m

Сазнајте више

Kadone

Smešten na obali Enokučija i Micu-ne na ostrvu Kamikomoto, ovaj objekat je veoma pogođen plimom i osekom. Dubina grebena kreće se od 22 do 25 metara, dostižući vrhunac od 19 metara prema kraju, pre nego što se naglo spusti na 45 metara. Zbog značajnog uticaja plime, smatra se izazovnim ronjenjem, posebno za početnike.

Сазнајте више