Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Ронилачке локације у близини

Bell P39 Airacobra (Wreck)

Овај борбени авион Белл П39К Аирацобра откривен је у априлу 2011. Мало се зна о овој углавном нетакнутој олупини, али верујемо да је то један од два авиона које је изгубила 68. ловачка ескадрила УСААФ-а током напада на Шортландска острва 6. септембра 1943. Она лежи у води на око 27 пешчаног дна.

Сазнајте више

Douglas SBD Dauntless (Wreck)

Овај ронилачки бомбардер Доуглас СБД-4 Даунтлесс погођен је АА ватром током напада на Мунду, 23. јула 1943. Пилот Јим Доугхерти спустио је свој авион у луку Рендова, где она још увек почива на 13 метара. Локација се налази отприлике 25 минута вожње бродом.

Сазнајте више

Rainbow Wall

Овај сајт никада не престаје да испоручује. Напредније, мало даље и близу величанственог острва Рендова, ово место импресионира пелагицима, ајкулама, зрацима у изобиљу. Када је емисија укључена, закачите свој гребен и гледајте како све пролази! Спектакуларно!

Сазнајте више

Secret Spot

Сецрет Спот је роњење на зиду изложено каналу Бланш и дубоким плавим водама Соломонског мора. Сензационалан, здрав гребен који се спушта на неколико стотина метара. Повремено је склон малој струји, што ово чини идеалним заронима са спорим заношењем са доста пелагичне акције. Налази се око 20 минута од ронилачке продавнице.

Сазнајте више

Nusa Roviana Wall

Нуса Ровиана је прелепо роњење на зиду са огромним лепезама горгонија и другим меким коралима дуж целог зида. Локација се налази отприлике 20 минута од Мунда.

Сазнајте више

Bilikiki

Спектакуларан зид на каналу Бланш, са масивним горгонским лепезастим коралима, зрацима пегавог орла, рибом папагајем, Наполеоном, јегуљом зелене мурене и мноштвом гологранаца и других мањих животиња за љубитеље макроа. Роњење које има све. 20 минута вожње чамцем од ронилачке продавнице.

Сазнајте више

Haipe Reef

Гребен Хаипе је препознатљиво место Диве Мунда, које се налази поред удаљене западне обале острва Ренодова, отприлике 30 минута од ронилачке продавнице. Хаипе је коси гребен са огромним, нетакнутим тврдим и меким коралима дуж целог зида.

Сазнајте више

Munda

Мунда је затворено место за обуку у води на острву Хопеи. Локација је удаљена само 10 минута од ронилачке продавнице и представља благу пешчану падину, која достиже максималну дубину од 5м.

Сазнајте више

The Pond

Још једно роњење на гребену у близини Барри'с Бреакфаста, Рибњак је коси гребен и дом огромне разноликости морског живота. Само 15 минута од ронилачке продавнице, ово је одлична локација.

Сазнајте више

Aichi D3A ’Val’ (Wreck)

Ова локација је потпуно нетакнута олупина ронилачког бомбардера Аицхи Д3А „Вал“. Авион лежи наопако, на дубини од 10-15м. Осим што је фасцинантна олупина за истраживање, Вал је дом читавог низа занимљивих створења, као што су шкампи и рибице лавови.

Сазнајте више