Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Ursus (Wreck)

Урсус лежи у пешчаном дну на дубини од 45-65 метара. Прелепа олупина прекривена љубичастим и жутим горгонијама. Олупина је дуга 35 метара са топом на прамцу

Сазнајте више

Greben

Острво око којег се могу вршити различити рони – од оних у природи укључујући посету пећини на дубини од 6 м, пливање између огромних стена или роњење уз вертикални зид до роњења преко олупине изнад преко 200 година старих топова.

Сазнајте више

Krava

Ово је мало острвце које се може препливати током једног роњења. Поред бројних риба, видећете и неколико античких амфора. Амфоре се налазе на дубини од 14 до 37 метара.

Сазнајте више

B-24 (Wreck)

Врхунац овог роњења је олупина бомбардера Б-24 који се срушио 1944. године и његов труп са крилима лежи на дубини од 40 м, док је реп доступан само техничким рониоцима, који лежи на дубини од 52 м на удаљености од око 100 м од трупа.

Сазнајте више

Host

Име Хост се односи на острво које се налази на улазу у залив Вис и потиче од британског официра Вилијама Хостеа, који је допринео поразу француске морнарице током битке. Као резултат удара о стене, на овом месту мора да је потопљено више од једног брода.

Сазнајте више

Voliči

Испред улаза у Вишки залив налази се неколико малих оточића. Међу њима су и Волићи, који се састоје од два острва површине до једног метра, Волић Вели и Волић Мали. На Волић Велом, удаљеном од острва Вис, налази се светионик.

Сазнајте више

Hellenistic Port

Хеленистичка лука састоји се од остатака древне луке испред хотела Исса. Подручје нагиба је прекривено жутим сунђерима. Улаз у воду се врши са бетонског кеја на месту где дубина воде не прелази 1,5 м.

Сазнајте више

Brioni (Wreck)

Добро очувана олупина, густо прекривена жутим сунђерима. Ова олупина терета и путника лежи у близини острва Равник и многи је сматрају најлепшом олупином са одличном видљивошћу.

Сазнајте више

Green Cave

Овај локалитет има две пећине, једну на 30 м и једну плићу на 10 м. Зелена пећина је веома популарно место за посету чамцем и роњење. Ова пећина је добила име по снопу светлости који сија на зелени камен и прави леп светлосни шоу.

Сазнајте више

B-17 (Wreck)

Лежи на пешчаном дну усмереном ка северу. Минимална дубина 65 метара, а максимална дубина 72 метра. Минимална или без струје са видљивошћу до 40 метара

Сазнајте више