Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Shag Rock (Kingston)

Схаг Роцк је леп гребен са олупином Кингстона која лежи на само 15 метара дубине. Ово роњење је погодно за сваки ниво рониоца. С обзиром да олупина не лежи много дубоко, имате дивно осветљење током дана, па понесите камеру!

Сазнајте више

Ulysses, wreck

Ова олупина је потонула на острву Губал и лежи на његовој левој страни. Прамац је око 5м, а крма дубока 27м. Олупина је пуна стаклених риба, а јарбол је прекривен прекрасним меким коралима. Ову олупину је лако истражити, међутим, понекад се могу очекивати јаке струје.

Сазнајте више

Bluff Point (Small Gubal island)

Једно од најлепших ронилачких места у овој области. Нетакнути корални гребени са меким и тврдим коралима. Већину времена постоји струја, тако да је ово увек дрифт роњење. Овај сајт се препоручује само за искусније рониоце.

Сазнајте више

Small Crack

Смалл Црацк је ронилачко место које се обично посећује на путовањима дазда. Роните са спољног гребена кроз пукотину у лагуну или обрнуто. Ова локација за роњење је најбоља за напредне рониоце.

Сазнајте више

Око 2,5 сата северно налази се чувени сестрински брод Тхистлегорм. Највиша тачка олупине налази се на 35 м, а најдубља на 50 м. Често постоји јака струја и видљивост може бити ограничена.

Сазнајте више

Олупина Дунравен налази се мало даље од популарних места за свакодневно роњење око Шарм ел Шеика, на Шааб Махмуду. Ова олупина лежи наопачке и пружа уточиште многим врстама.

Сазнајте више

Беацон роцк се налази отприлике 7 миља западно од Националног парка Рас Мохамед. Велики изданак корала који обрубљује јужни врх велике лагуне Ша'аб Махмуда. На најјужнијем врху овог рубног гребена налази се метални светионик који овој локацији даје име. Ова локација је дом олупине Дунравена.

Сазнајте више

Kimon M, wreck

Ово је четврта олупина која се налази у области Абу Нухас. Олупина није тако велика као остале. Лежи веома близу олупине Цхрисоула К, дајући рониоцима могућност да доживе обе олупине заједно као зарон, ако имају довољно ваздуха. Олупина лежи између 5м и 27м дубине.

Сазнајте више

Једна од четири познате олупине које се налазе на гребену Абу Нухас. То је око 2 сата и 40 минута северно од Елгоуне. Прамац се налази на 4 м дубине, а крма око 27 м. Ова олупина носи пуно плочица. Тело олупине је и даље у добром стању. Истраживање капетанове кабине и стројарнице узбудљиво је за авантуристичког рониоца.

Сазнајте више

Ова олупина се налази између Гианнис Д и Цхрисоула К. Лежи у 22 до 27 м воде. Није велика олупина у поређењу са осталима, али је ипак веома интересантна за рониоце због чувено изложених ребара и стаклене рибе унутра.

Сазнајте више