Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Мангрове Поинт је прелепо место за роњење на северној страни Мангрова! То је 10 минута вожње бродом од Номадс Дивинг. Мангрове карактерише запањујући коси гребен. Мангрова је често позната по својим струјама које могу донети и велику рибу

Сазнајте више

Ceningan wall, Nusa Lembongan, Bali, Indonesia

Смештен на источној ивици Нуса Ценингана, ово импресивно роњење на зиду може се ронити само током слабе плиме када услови дозвољавају. У каналу између Нуса Ценинган и Нуса Пенида налазиште доживљава снажне струје што је разлог за импресиван морски живот који се тамо може видети.

Сазнајте више

Toyapakeh Wall

Тоиа Пакех је познат као једно од најбољих места за роњење у овој области. Налази се у малом кутку на северном ушћу канала Ценинган. Иако струје могу бити јаке и понекад непредвидиве, рониоци су награђени неким од најбољих коралних структура и морским биодиверзитетом који Пенида може да понуди.

Сазнајте више

Велики отворени заливи са коралима који почињу да расту у плићаку. Док се спуштате, срешћете велике стене прекривене невероватно обојеним коралним гребенима. Тоиапакех често има јаке и понекад непредвидиве струје.

Сазнајте више

Мали залив на западу Нуса Пениде који има здраве корале у равном плићаку, праћен нагибом који досеже више од 40 метара. Једно од најбољих места за уочавање Мола мола, или океанске сунчанице, у правој сезони.

Сазнајте више

Dan’s Reef

Дан'с Рееф је кућни гребен који се налази одмах испред Номадс Дивинг-а, Нуса Пенида. Доступан је улазом на обалу или чамцем. То је прелепо, релативно нетакнуто место за роњење које може бити склоно јаким струјама током промена плиме. Главне карактеристике су плитке степенице праћене дубоким нагибом.

Сазнајте више

Ова пећина има хоризонталну дужину од око 200 метара где се на крају пећине налази велики отворени простор у коме живе слепи мишеви. Ушће пећине је на дубини од 8 метара испод нивоа мора.

Сазнајте више

Смештен на западној страни острва Нуса Пенида, Кристални залив има две формације коралног гребена које су раздвојене пешчаним падинама. Комбинација падина и зидова који формирају топографију на овом ронилачком месту спушта се на више од 50 метара и сусреће се са великом стеном која је идеално место за станицу за чишћење сунчанице.

Сазнајте више

СД Поинт је скраћеница за 'Секолах Дасар' или основну школу. То је вероватно најразноврснија колекција корала на Балију. Пошто је дно нагиба полице паралелно дуж покривача плаже са обилним коралима, ово место чини одличним за активности Дрифт Диве-а. Повремено би струја могла бити веома јака.

Сазнајте више

Пед је прелепо место за роњење на северној страни Нуса Пениде. То је само 5 минута вожње бродом од Номадс Дивинг. Пед има коси гребен који почиње на 5м, спушта се све до 40м и даље. Струје се крећу од благих до јаких.

Сазнајте више