Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Врхови корена су 13м до 17м. Врх корена је 13м до 17м, а зарон се обично врши дуж западног одвода који се спушта вертикално до 30м. Бело пешчано морско дно је прелепо, а планинско корење прекривено је меким кораљима као што су морски шприци. Препоручује се за средње до напредне рониоце због струје у зависности од доба дана и сезоне. Најпопуларнија тачка у плитком подручју, најмања дубина је 14м, а максимална дубина је 30м.

Сазнајте више

Isuzumi Reef

Роњење се одвија око равног корена који се протеже у песак. Постоје две бове, једна у плиткој води и једна у дубокој води. Скоро да нема струје, а дубина је релативно плитка. Главна атракција је велики лук у корену. Унутар лука, меки корали расту у гроздовима и то је место за одмор створења. Лако је ронити, тако да почетници до напредних ронилаца могу уживати у овој тачки.

Сазнајте више

Ovo mesto se nalazi na jednom kraju plimnog plašta. Sidra su postavljena na četiri glavne lokacije iz plitke oblasti. Plitka površina je plitka, oko 8 metara ispod sidra. Postoje klasteri belih korala i treba voditi računa da se ne dira korali. Dubina na ostalim tačkama sidra obično je oko 15 metara. Ovo mesto je tačkasto sa peskom i korenjem, tako da je važno održati neutralnu bovu kako bi se izbeglo podizanje peska i zaštitilo stanište stvorenja. Malo je struje i poenta je laka za ronjenje.

Сазнајте више

Ово је једна од западних тачака Кушимота. То је дубока тачка око 18м дубоко испод сидра. У близини сидра су два велика корена и то је канал. Западна и јужна страна су пешчане, а у песковитом делу јужне стране, мрестилиште сипе је постављено у зависности од годишњег доба. На северној страни се налази низ коралних гребена, а након проласка кроз коралне гребене, пешчано дно се шири. Дубина пешчаног подручја је око 25 до 27м. Струје скоро да и нема, а то је тачка у којој могу да уживају почетници до напредних ронилаца.

Сазнајте више

Ово је једна од најпопуларнијих тачака у Кушимоту. Испод сидра је велики корен, а врх корена је око 12м. Што идете северније, то је све дубље, а максимална дубина је око 27м. Скоро да нема струје и добра је тачка за почетнике до напредних ронилаца. Има неких удаљених корена раштрканих около, а корен је на североистоку и станица за чишћење на западу.

Сазнајте више

Кушимото, најјужнији град на Хоншуу, је под јаким утицајем струје Курошио и има велики избор тропских риба са Окинаве и Изуа, што га чини једним од најбољих риболовних подручја у Јапану.

Сазнајте више

Тачка на плажи се налази дуж пута 42. До тачке постоји нагиб, па пазите да не паднете ако идете тамо док носите опрему на леђима. Обратите пажњу на плиму и осеку. У време осеке на улазу има много великих стена и камења. Препоручује се роњење у време плиме. Нема струје и вода је плитка и лака за роњење. Постоји област у којој корали расту у гроздовима, па одржавајте неутралну пловност док роните.

Сазнајте више

Ando no Hana

Постоји једна плутача у плиткој води и једна у дубокој води. У дубоком подручју бова је уроњена у песак помешан са муљем, а дубина под сидром прелази 20 метара. Дубока плутача се налази у песку. Максимална дубина је око 27м. Обавезно одржавајте неутралну узгону у песку. Ово је локација за роњење са ограниченим временом од октобра, тако да свакако вреди посетити.

Сазнајте више

Ово ронилачко место нуди роњење у слатководној реци у бистрој реци Фуруза. Можете посматрати џиновског даждевњака, посебног националног споменика природе. Такође можете ронити низводно, али се џиновски даждевњак често виђа у узводном подручју, око сат времена узводно од града Фурузе.

Сазнајте више

Susami

Сусамију се може приступити из области Кансаи за око два сата, тако да је то база за многе рониоце у области Кансаи. Улаз на плажу је могућ, али роњење чамцем је главна активност. Одликује се добром бистрином која се зове „Сусами Блуе“ и пуно риба миграторних.

Сазнајте више