Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Shirala

Ово је веома приступачна олупина на 24м. Ширала је торпедована у јулу 1918. и потонула је близу североисточног краја Оверса, 8 миља од Селсија.

Сазнајте више

Hedwig Lunstedt

Овај мали немачки брод потонуо је у јануару 1974. након што се њен терет померио. Лежећи на десној страни, она је удаљена 9 миља са максималном дубином око 35 м+ у пражњењу. Видљивост може бити 10м+ и представља једно одлично зарон на више нивоа са врхом на око 23м.

Сазнајте више

HMS Northcoates

Често називан „наоружаним кочаром“, ХМС Нортхцоатес налази се на 27 метара око 9 миља од Селсија. Увек популарно роњење, опрема за демагнетизацију која је опремљена за њену улогу миноловца је и даље видљива заједно са истакнутим пиштољем.

Сазнајте више

Mixon Hole

Позната по вертикалном спуштању преко северне ивице усана, Микон Холе се налази унутар Селсеи Билл & тхе Хоундс МЦЗ. Максимална дубина је 27м са горњом ивицом на 6м што значи да је ово право роњење на више нивоа - користите ЕАНк32 да вам помогне да уживате у овоме највише.

Сазнајте више

Selsey Drift (the Parks)

Селсеи Дрифт се одвија у области која се на графиконима појављује као 'Паркови', за коју се пре много година каже да је био парк јелена бискупа Чичестера. Плимни ток диктира почетну тачку са просечном дубином од 10-12м и минималним препрекама, ова роњења су погодна за све. Површинске маркере плутаче су потребне свуда.

Сазнајте више

T'pot

позната као олупина Т'Пот у част чајника пронађеног на њој, зване Бригитта, ово наоружано трговачко пловило минирано је 4. децембра 1917. док је било у транзиту од Барија до Дијепа. Данас лежи у 20м, из три дела: наопачке крме, котлова и средњег/прамца.

Сазнајте више

Far Mulberry

Одређен као споменик на распореду 2019. године, ово је јединица Пхоеник А1 из луке Мулбери која је намењена за Нормандију након Дана Д. У близини су десантна летелица и летелица за спасавање кукавице, све повезане ужетом да формирају троугласту стазу. Максимална дубина је око 10м и погодна за све нивое од почетника до искусних.

Сазнајте више

Selsey East Beach

Плитка локација погодна за роњење и роњење на дах, као и за роњење; максимална дубина ће вероватно бити око 5м на ХВ када ће струја Ебб бити прилично јака. Добра тачка за почетак Дрифт роњења дуж плаже до станице за спашавање. Будите свесни саобраћаја чамаца око дрвене рампе - увек користите плутачу за означавање површине.

Сазнајте више

Selsey Lifeboat Station

Одлично роњење на обали које може пружити разна искуства; већина људи рони на/у близини Слацк воде (ХВ-4 или ХВ+3, времена на које утиче плима) и такође може бити роњење у току плима или осеке; погодно за ноћно роњење - увек користите плутачу за означавање површине због саобраћаја чамаца за спашавање / рибарског чамца.

Сазнајте више

Waldrons Drift

Валдронс је гребен од пешчара који се налази југоисточно од Богнор Региса. Нудимо ово као Дрифт Диве са дубином која варира од 12-18м како напредујете дуж гребена. Обично обиље морског живота и видљивост може бити до 8-10м.

Сазнајте више