Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Gascony

Торпедован од стране УЦ-75 6. јануара 1918, Гаскоња се налази на 27 метара на ивици Оверса. Наопако након потонућа и са накнадним пропадањем, пловидба око олупине је потребна хектара - могуће је видети точкове војних лафета који су били део терета за британску војску.

Сазнајте више

Shirala

Ово је веома приступачна олупина на 24м. Ширала је торпедована у јулу 1918. и потонула је близу североисточног краја Оверса, 8 миља од Селсија.

Сазнајте више

HMS Northcoates

Често називан „наоружаним кочаром“, ХМС Нортхцоатес налази се на 27 метара око 9 миља од Селсија. Увек популарно роњење, опрема за демагнетизацију која је опремљена за њену улогу миноловца је и даље видљива заједно са истакнутим пиштољем.

Сазнајте више

UB1195

У-1195 је била немачка подморница типа ВИИЦ. Потопљена је 7. априла 1945. у Ла Маншу дубинским бомбама британског разарача ХМС Ватцхман. Сједи усправно на 30 м, а бојни торањ је одвојен на трупу под притиском и нагнут у страну. Почиње да показује знаке погоршања.

Сазнајте више

T'pot

позната као олупина Т'Пот у част чајника пронађеног на њој, зване Бригитта, ово наоружано трговачко пловило минирано је 4. децембра 1917. док је било у транзиту од Барија до Дијепа. Данас лежи у 20м, из три дела: наопачке крме, котлова и средњег/прамца.

Сазнајте више

Mixon Hole

Позната по вертикалном спуштању преко северне ивице усана, Микон Холе се налази унутар Селсеи Билл & тхе Хоундс МЦЗ. Максимална дубина је 27м са горњом ивицом на 6м што значи да је ово право роњење на више нивоа - користите ЕАНк32 да вам помогне да уживате у овоме највише.

Сазнајте више

Selsey Drift (the Parks)

Селсеи Дрифт се одвија у области која се на графиконима појављује као 'Паркови', за коју се пре много година каже да је био парк јелена бискупа Чичестера. Плимни ток диктира почетну тачку са просечном дубином од 10-12м и минималним препрекама, ова роњења су погодна за све. Површинске маркере плутаче су потребне свуда.

Сазнајте више

Selsey Lifeboat Station

Одлично роњење на обали које може пружити разна искуства; већина људи рони на/у близини Слацк воде (ХВ-4 или ХВ+3, времена на које утиче плима) и такође може бити роњење у току плима или осеке; погодно за ноћно роњење - увек користите плутачу за означавање површине због саобраћаја чамаца за спашавање / рибарског чамца.

Сазнајте више

Selsey East Beach

Плитка локација погодна за роњење и роњење на дах, као и за роњење; максимална дубина ће вероватно бити око 5м на ХВ када ће струја Ебб бити прилично јака. Добра тачка за почетак Дрифт роњења дуж плаже до станице за спашавање. Будите свесни саобраћаја чамаца око дрвене рампе - увек користите плутачу за означавање површине.

Сазнајте више

Far Mulberry

Одређен као споменик на распореду 2019. године, ово је јединица Пхоеник А1 из луке Мулбери која је намењена за Нормандију након Дана Д. У близини су десантна летелица и летелица за спасавање кукавице, све повезане ужетом да формирају троугласту стазу. Максимална дубина је око 10м и погодна за све нивое од почетника до искусних.

Сазнајте више