Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Apo Island Mamsa Point

На чувеном острву Апо такође ћете пронаћи ово место названо по „Мамси“, локалној речи за Тревали, због школе Великооких Тревали која овде живи.

Сазнајте више

Katipanan

Одлична локација за роњење за нове рониоце. Ова локација је веома лака за роњење, а кораљи и морске корњаче ће вам једноставно одузети дах. Прелепа падина која вам омогућава да видите далекосежне кораљне баште и ако погледате изблиза, имаћете прилику да видите нудибране и много шарених гребенских риба.

Сазнајте више

Baluarte

Дуж западне обале острва Апо, Балуарте даје јасне доказе о свом геолошком пореклу. Занимљив феномен ронилачког места где континуирани ток мехурића из подземља продире кроз острво, сигуран знак вулканске активности.

Сазнајте више

Apo Marine Sanctuary

До данас, острво Апо је једна од најуспешнијих прича о очувању на Филипинима. Марине Санцтуари је било једно од првих уточишта на Филипинима, где је истовремено дозвољено највише само 15 ронилаца.

Сазнајте више

Rock Point West

Смештен на југозападном углу острва Апо, Роцк Поинт Вест је у близини свог брата Роцк Поинт Еаст. Стрма падина води вас до висоравни према јужном врху где струја постаје јача већину времена.

Сазнајте више

Rock Point East

Роцк Поинт Еаст је гребен у облику прста који се налази на југоисточном углу острва Апо, првенствено изложен преовлађујућим струјама које осигуравају обиље гребенских риба, шарених кораљних формација и повремене посете пелагичних врста.

Сазнајте више

Largahan

Ларгахан је веома лепа и разнолика локација. Наћи ћете тамно пешчано подручје коралних вртова и вулканских стена. Ова локација је одлична за макро роњење, као и цело острво Апо.

Сазнајте више

Kan-Uran

Нешто северније од Марине Санцтуари налази се благи зарон који 'Кан-Уран Поинт' пружа рониоцима. Кан-уран значи 'од особе' на локалном висајском дијалекту. Забавни рониоци почетници могу да искусе улазак у препусте и избочине како би истражили обилну нежну експлозију шарених вртова меких и тврдих корала.

Сазнајте више

Mamsa Point

Мамса је филипинска реч за тревалли, отуда и име. Струје заиста могу бити јаке на овом месту неколико стотина метара северно од тачке Кан-уран.

Сазнајте више

Cogon

Когон на филипинском језику значи трава. 'Цогон Поинт' је добио име по трави која се користи за покривање домаћих кућа које се могу видети директно на обали, североисточно од острва Апо.

Сазнајте више