Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Würth

Прелепо и типично место за роњење на Боденском језеру са уласком са обале, погодно и за почетнике. Дно стабилно, лагано нагнуто, у почетку прилично песковито, а затим муљ. Поред типичне флоре и фауне, разне друге атракције.

Сазнајте више

HB Rorschach

Некада тако популаран улаз на ронилачку локацију „ХБ“ више није могућ преко сопственог паркинга од изградње зграде Вирт. Паркинг је на паркингу преко пута ХБ, по могућности непосредно иза баријера код зграде једриличарског клуба. Пешачка стаза од цца. 200м приобални пут у источном правцу до улаза ХБ.

Сазнајте више

Bootsrampe Rorschach

Популарно ронилачко место на Боденском језеру Рорсцхацх-ХБ нуди безброј подводних атракција. Између осталог, очекује вас и велика слатководна ајкула („Бобели“). Велико чуђење загарантовано! Штавише, наћи ћете 4 олупине у распону дубине између 12-19 метара.

Сазнајте више

Kornhaus Rorschach, Bodensee

Погодно и за почетнике, неколико малих олупина и друге предмете за истраживање у подводном курсу. Веома ограничен паркинг испред Корнхауса директно на главном путу, стога није погодан за веће групе и у шпицу.

Сазнајте више

Badhütte Rorschach, Bodensee

Једноставна, прелепа локација за роњење. Паркирајте код ПП код Цооп бензинске станице са друге стране пута. Идите подвожњаком, уђите на велике степенице испред фонтане (не заборавите алфа заставу). Скрените десно паралелно са зидом (југоисток) у правцу Бадхутте. Стара скакаоница на 5 - 7м непосредно пре купалишта.

Сазнајте више

Rietli Goldach

Једно од најлепших места за роњење на швајцарској страни Боденског језера. Велики паркинг у непосредној близини, кратка пјешачка удаљеност. Улаз директно лево од улаза у луку преко степеништа, које је опремљено алфа заставом за расклапање. ПАЖЊА: Не роните у зони улаза у луку, роните око подводне баријере!

Сазнајте више

Immenstaad - Bunker

Зарон у постројењу за тестирање дигнутог торпеда подсећа на зарон на олупину. Постоје метални подупирачи који вире и можете ронити кроз отворе.

Сазнајте више

Bodensee - Wrack Jura

Боденско језеро је свима добро познато, али ни многи рониоци не знају да Јура, једна од најлепших слатководних олупина, лежи на дубини од око 38 метара. То је један од најстаријих још увек постојећих пароброда на свету! Потонуо је 1864. након судара брода.

Сазнајте више

Meersburg - Krebsgarten

Са паркинга се долази до улаза макадамском стазом. Опрез! Камене степенице могу бити веома клизаве! Место роњења се углавном састоји од плитке нагнуте гомиле. Стаза се протеже од 5 до око 20м. Перон се налази у простору од 5м лево од улаза.

Сазнајте више

Tauchersupply Vero

Имамо затворени базен дубине 3м у нашем ронилачком центру, Тауцхерсуппли ВЕРО ГмбХ. Овде можете научити све основне вежбе. Вештински тренинг на температури воде од 28 степени мотивише и доноси видљивост за коришћење у језеру и мору.

Сазнајте више