Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Shaab Alaya

Схааб Алаиа се зарони у правцу севера. На каменом зиду је безброј тврдих и меких корала. Због прелепог пада који почиње од 2м до 17м, у и на зиду се може наћи много различитих морских животиња. Структура гребена даје могућност тражења малог морског живота.

Сазнајте више

The Three Corners Sea Beach Resort, housereef

Главни гребен са падом од 12 до 30м и полако деградира са неколико врхова. Струја: мала или одсутна. Улазак и излаз у зависности од стања мора.

Сазнајте више

The Cave

Такође познат као Ел Масдуда, улаз и излаз у пећину су кроз 2 дуга кањона са затвореним и отвореним просторима. Главна траса је означена конопцем. Изван главног гребена, наћи ћете много дивних, малих врхова са дубином од око 15-18 метара.

Сазнајте више

Villa Koraffi

Лако роњење дуж обале; мак. дубина: >40 метара; удаљеност: око 15 минута северно од Порт Гхалиба. Роњење чамцем. углавном слаба струја од севера ка југу.

Сазнајте више

Port Ghalib Sand-Oasis

Улаз и излаз је преко пристаништа. Одавде постоје две опције. Или идите на север или на југ до палате. Роњење до Палате је једносмерно роњење.

Сазнајте више

Port Ghalib Palace

Улаз је преко пристаништа из Палате. Постоји неколико опција као роњења. Зароните на север до пешчане оазе Порт Гхалиб. Зароните на југ до рибље пијаце Порт Гхалиб. Зароните на плато на 35 м.

Сазнајте више

Port Ghalib Fishmarket

Кућни гребен Порт Гхалиб - нуди понешто за сваког рониоца. Почетник може ући у воду преко пешчане плаже и пронаћи леп гребен на дубини од 5 - 20 метара. На спољном гребену се спушта, у зависности од тренинга, до далеко преко 60м.

Сазнајте више

The Cave

Дивесите: Пешчана увала са 2 улаза. Улазак кроз кањоне и пећине. Главна траса је означена конопцем. Макс. дубина: 15 метара; Удаљеност: око 15 минута у правцу севера минибусом.

Сазнајте више

Coral Garden Ghalib

Место за роњење: веома лепа корална башта и увек добра за изненађење. Ово је северно од места за роњење Имбарак. Макс. Дубина: 25 метара. Време путовања: прибл. 15 минута јужно бродом.

Сазнајте више

Umm El Ros/Marsa Mubarak

Умм Ел Рос је једно од најпознатијих ронилачких локација у области луке Гхалиб и удаљено је само 15 минута вожње од марине. Природна формација залива чува ову локацију заштићеном. Прекрасно роњење може се обавити од 1м дубине кроз пешчано дно до северног гребена или до јужних врхова.

Сазнајте више