Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Ронилачке локације у близини

Waterfall Reef

Налази се на крајњој источној страни канала, грлећи се ближе копну. Дубина од 10м !!! Значајно кретање воде и струјања са источним условима као што су ветар и буј. Време плиме је важно за ово место за роњење - долазак до слабе плиме је најбољи за лакше враћање на обалу.

Сазнајте више

Alice A. Leigh /Rewa ShipWreck

Ovaj brodolom je laka plitka dubinska olupina sa glavnim telom dubokim 6 metara, smeštenim na delu NW-a ako je ostrvo Moturekareka, južno od ostrva Kawau. Struja nije problem, poluzaštitena u zalivu od jake struje. Olupina je vidljiva sa površine i pri niskoj i visokoj plimi.

Сазнајте више

Gem Cave

Најбољи голуб током плиме - најбоље роњење током нижих осека. Налази се на десној страни острва. Пећина драгуља има два улаза и спајају се заједно у задњем делу. Не иде далеко уназад и постоји мали размак између површине и таванице пећине. Веома пригушена светла - понесите бакљу!

Сазнајте више

ABC Bay

Налази се на левој страни острва, означен белим словом Б на литици. Дубина 5-6м са пешчаним дном и зидом од морских алги. Преко зида и у саму увалу постаје врло плитко 2-3м

Сазнајте више

Shag Rock

Ова локација се налази одмах од главне плаже резервата. Сама стена је видљива током осеке, али не и током осеке. Дубина се креће између 3-5м (у зависности од плиме) са пешчаним стазама испуњеним шумама морских алги иза њих.

Сазнајте више

Goat Island

Гоат Исланд је морски резерват који се налази у близини рта Родни у заливу Хаураки. Резерват нуди низ морских пејзажа, од пешчаних равница до система стеновитих гребена.

Сазнајте више

Yellow Sponge Garden

Жути сунђер врт се налази тако што се креће у правцу од запада ка северозападу од обале резервата. Сунђери се прво примећују на око 8-9 м дубине. Високе стабљике алги које воде до локације су прашњаве и избочине ће пасти на сунђер са пешчаним деловима.

Сазнајте више

Leigh Wharf

Леигх Вхарф је лепо место за плитко роњење, али као што је природа пристаништа, постоји много саобраћаја чамаца и прибора за пецање којих треба бити свестан и опрезан.

Сазнајте више

The MUC (Majestic Unicorn Cove)

МУЦ је невероватно касно поподне/рано увече. Увала се спушта од плићака до 20м+ на песку. Пазите на стрме степенице са паркинга!

Сазнајте више

The Outpost

Оутпост је одлично место за роњење са разним атракцијама. Протеже се од заштићеног залива до стрмих зидова који су испуњени животом. Најбоље је ронити са чамца, међутим, то је могуће урадити као роњење са обале са дугим пливањем на површини од Леигха.

Сазнајте више