Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Shark Observatory

Место није прикладно названо јер није познато по виђењима ајкула, међутим, то је фантастично роњење. Испод високих литица које се настављају испод површине да би нестале у дубоком понору, зид је прекривен меким коралима.

Сазнајте више

Anemone City

Анемоне Цити се налази одмах поред гребена ајкула и представља прелепу кораљну башту непосредно пре спуштања. Погодно за све нивое ронилаца, од почетника до искусних. Такође прелепо место за роњење на дах!

Сазнајте више

Shark & Yolanda Reef

Ово је најпознатије место за роњење у околини Шарм ел Шеика и погодно је за сваки ниво рониоца јер постоји много могућности за роњење на овим гребенима. Гребен ајкуле, гребен Јоланде и сателитски гребен чине 3 врхунца овде. На гребену Јоланде можете пронаћи тоалете и јарбол који леже около од потопљене олупине Јоланде.

Сазнајте више

Ras Fanar

Ова локација се налази у области Рас Мухамед, до које се може доћи за сат и по свакодневним чамцима јужно од Шарм Ел Шеика. Ово је дрифт роњење између две колоне гребена које већину времена испира јака струја.

Сазнајте више

Jackfish Alley

Релативно плитко место које је добро за други или трећи зарон, Јацкфисх Аллеи има две огромне пећине испуњене јатама стакленим рибама. Дубина: 6м до 20м. Оцена: средња. Приступ: чамац.

Сазнајте више

Ras Burg

Рас Бург је задивљујуће роњење на зиду. Име овог локалитета потиче од огромне стенске формације која се налази изван воде која указује на улазну тачку локације. Тачка интересовања овде је огромна пећина под водом, која се налази лево од Бурга.

Сазнајте више

Ras Za`atar

Најсеверније зарон у националном парку Рас Мохамед, ово место је јужни улаз у залив Мерса Бареика. Овде се стрми зид Рас Мохамеда, са пећинама и превисима, сусреће са благим падинама залива Марса Бареика

Сазнајте више

The Alternatives

Ово је веома интересантно место за роњење, различити врхови су поређани преко спуштања. Први од ових врхунаца се зове „Стинграи Статион“. Ово роњење је погодно за све нивое ронилаца, али и за рониоце.

Сазнајте више

Ras Ghozlani

Једно од најлепших ронилачких места у овој области. Будући да је дуги низ година затворен за рониоце због оближње плаже за гнежђење корњача, ова локација има изузетан низ прелепих стоних корала, врхова прекривених стакленом рибом и свеукупно задивљујући пејзаж.

Сазнајте више

Marsa Baryka

Ово ронилачко место налази се у заливу Мерса Бареика и разасуто је разнобојним коралним главама које се протежу по целом подручју и цветају осеком и осеком, дајући разнолику лепезу морског живота.

Сазнајте више