Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

El Fanadir, South

1 сат јужно од Ел Гуне можете пронаћи гребене Фанадир. Ова локација има зид који је пун морског живота. После зида се налази висораван широка око 20м, а затим се спушта на преко 70м дубине. На платоу ћете наћи неке врхунце за истраживање.

Сазнајте више

Gotha Abu Galawa

Ова локација се налази на гребену Абу Галава који је око 1 сат јужно од Елгоуне. Ово ронилачко место је погодно за све рониоце, посебно за почетнике. Дубина је око 4м са максималном дубином од само 10м. Ту су прелепи врхови пуни стакла и антије рибе. Постоји и могућност зарона у дрифт и гледање делфина.

Сазнајте више

Marsa Abu Galawa

1 сат јужно од Ел Гуне је Марса Абу Галава. То је леп залив са спустом пуним прелепих тврдих корала. У заливу се налазе лепи корални блокови, а унутра је плитка површина морске траве.

Сазнајте више

Gota Iris

Гота Ирис је последњи блок од Схааб Ириса. Схааб Ирис се налази у региону Абу Нугар, који је удаљен око 1,5 сат од Ел Гуне и састоји се од главног гребена и многих коралних блокова. Просечна дубина је 14м.

Сазнајте више

Shaab Iris

Схааб Ирис се налази у региону Абу Нугар, који је удаљен око 1,5 сат од Ел Гуне и састоји се од главног гребена и многих коралних блокова. Просечна дубина је 14м.

Сазнајте више

El Sakhwa

Ово роњење је око 1 сат јужно од Ел Гуне. Везови се налазе на унутрашњој страни малог залива. Од залива је зид који иде напоље док не дођете до лепих блокова гребена у плићаку где ћете наћи пад који се спушта до 40м. Тамо можете пронаћи мали кањон.

Сазнајте више

Shabha

За мање од 1 сат од Ел Гуне на југ можете пронаћи прелепи блок гребена Схабха. Врх гребена почиње одмах испод површине воде и протеже се све до пешчаног дна дубоко само 14 м, што ово чини плитким роњењем. За кружење целог гребена требаће вам око 1 сат. На источној страни се налазе и неки врхови.

Сазнајте више

El Mina, wreck

Олупина Миноловаца изграђена у Русији, налази се недалеко од марине у Хургади. Носач Ел Мине је нагло прекинут почетком јуна 1970. године када је лука Хургада нападнута израелским авионима током првих дана Шестодневног рата. Погођена је израелском ракетом и потонула је на 30 метара усидрене.

Сазнајте више

Shaabruhr Umm Gamar

Ова локација је удаљена око 1 сат и 30 минута од Елгоуне на југоистоку. Ова локација се сматра једном од најбољих локација за роњење у овој области. Дугачак је око 200 метара и пун тврдих и меких корала. На обе стране је леп нагиб. Забавно роњење за дрифт рониоце, али и за техничке рониоце.

Сазнајте више

Carless Reef

Око 2 сата југоисточно од Ел Гуне налази се један од најлепших гребена Ел Гуне. Пошто се гребен налази на отвореном мору, често постоје јаке струје. Ово даје могућност многим предаторима да населе гребен и корале, због одличних услова за живот.

Сазнајте више