Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Labyrinth

Смештен на југу острва Нуса Пенида и окренут ка Индијском океану, Лавиринт често може имати велике таласе. Ово ронилачко место има велики број кањона и препливавања, а гребенске манте зраке се често могу видети како пролазе до тачке Манта на истоку ради чишћења, или до залива Манта на западу ради храњења.

Сазнајте више

Bat Rock

Спољна стена југоисточно од Манта Поинта, Нуса Пенида. Доживети налет и струју у овој области може бити изазовно роњење или може бити толико мирно да можете пливати свуда око стене.

Сазнајте више

Batu Bolong, Nusa Penida

Смештен поред јужне обале Нуса Пениде, Бату Болонг је место за роњење око чувеног лука који се често фотографише. Може се заронити само на растућој плими када је оток низак и подложан је јакој струји и налету.

Сазнајте више

Rabbit Hole (Batupahet)

Зечја рупа (Батупахет) је наше најновије ронилачко место на јужној обали Нуса Пениде између залива Манта и места за роњење Манта Поинт. Овде можете видети Манта Раис, браонбандед бамбус ајкуле и мноштво макро живота.

Сазнајте више

Manta Bay

Ово ронилачко место је близу литице која има снажно кретање воде (налет). То је место окупљања манта зрака како би филтрирали храну прикупљену услед притиска таласа са отвореног океана.

Сазнајте више

suana

Суана се налази на источној обали Нуса Пениде и нуди лепо роњење на зиду где се гребен спушта до непознате дубине. Струје могу бити јаке, али ако зароните у право време, то је пријатан зарон.

Сазнајте више

Malibu Point

Смештен на истоку Нуса Пениде, Малибу Поинт је прекрасан залив са фантастичним заронима на зиду на спољној страни залива. Започните своје роњење у заштићеним водама и изађите из залива ако су услови одговарајући, враћајући се у залив ради вашег сигурносног заустављања.

Сазнајте више

Crystal Bay, Nusa Penida

Смештен на западној страни острва Нуса Пенида, Кристални залив има две формације коралног гребена које су раздвојене пешчаним падинама. Комбинација падина и зидова који формирају топографију на овом ронилачком месту спушта се на више од 50 метара и сусреће се са великом стеном која је идеално место за станицу за чишћење сунчанице.

Сазнајте више

Bat Cave

Ова пећина има хоризонталну дужину од око 200 метара где се на крају пећине налази велики отворени простор у коме живе слепи мишеви. Ушће пећине је на дубини од 8 метара испод нивоа мора.

Сазнајте више

Gamat Bay

Мали залив на западу Нуса Пениде који има здраве корале у равном плићаку, праћен нагибом који досеже више од 40 метара. Једно од најбољих места за уочавање Мола мола, или океанске сунчанице, у правој сезони.

Сазнајте више