Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Лепа осамљена плажа са доста хлада. Улаз са плаже на појединим местима може бити каменит. Након кратког пливања од обале, корални гребен почиње на 8 м/26 стопа и лагано се спушта. Најбољи део гребена је између 10-20 м/33-66 стопа.

Сазнајте више

Playa Shon Mosa

Ова локација је прелепа мала плажа поред Плаја Манзалина са малим паркингом. Раширени корални гребен почиње овде на око 6 м/20 стопа и полако се спушта до 30 м/100 стопа пре него што нестане у пешчаном дну.

Сазнајте више

Позната по многима као најлепша плажа на Курасау и за коју се сматра да је једна од 5 најлепших плажа на свету, Плаиа Цас Абоу је дивно роњење са обале са здравим системом гребена који врви морским животом који се налази одмах поред плаже. Бело пешчано дно са падањем које почиње на 9 м / 27 фт.

Сазнајте више

Роњење чамцем, Шума печурака је једно од најпознатијих места за роњење на Курасау, где су тврде кораљне формације нарасле и еродирале у велике корале у облику печурака.

Сазнајте више

Прекрасан кућни гребен одличан за рониоце до напредних ронилаца. Ова локација је технички двоструки гребен са првим гребеном који почиње близу плаже, а другим гребеном који излази у дубину са долином песка између њих. Лако доступан са обале.

Сазнајте више

Одлично роњење на обалу до које се може доћи са тихе, мирне плаже ван пута већине туристичке акције. Има доста паркинг места, пуно хлада и клупа за постављање опреме. Иако мало пливање, гребен је здрав и леп.

Сазнајте више

Смештен на северозападном крају Курасаа, Плаја Лагун је уска увала окружена стеновитим литицама и одлична је локација за роњење. Познато је као једно од најбољих места за роњење на острву са разноврсним морским животом. За рониоце нуди више рута на спољашњем и унутрашњем гребену.

Сазнајте више

Плаја Јереми је мала плажа у сендвичу између две моћне литице. Увала је пешчана висораван која се полако претвара у прелепу кораљну башту. Рониоци би требало да пливају до пред плаву линију. Гребен је падина коју можете пратити у правцу севера или југа.

Сазнајте више

Плаја Форти је позната по лепом погледу. Степениште води до плаже и постоји нормалан улаз на обалу. Гребен мало даље има прелепе корале и камене формације. Такође можете пронаћи многа морска створења дуж литице и открити много тога.

Сазнајте више

Playa Grandi / Playa Piscado

Плаиа Пискадо, такође названа Плаиа Гранди, привлачи публику. Корњаче се могу наћи на врху гребена и близу малог пристаништа, где добијају остатке рибара да једу. Прелепи гребен је даље и на дубини од 8 метара налази се статуа бога мора Нептуна.

Сазнајте више