Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Sponge Reef

Ова локација је названа Сунђер гребен са добрим разлогом: прекривена је великим сунђерима јарких боја докле год око може да види. Корњаче такође посећују овај сајт.

Сазнајте више

Jane Sea (Wreck)

250' цементни теретњак који седи усправно на дну у 90' воде. Олупина привлачи многе тропске рибе које се школују и велике баракуде. Дубоководне горгоније, сунђери и корали који расту на олупини. Одлично за фотографисање. Гребен почиње на 20 стопа воде и добар је за роњење.

Сазнајте више

Aruba

Аруба је прелепа и разнолика дестинација за роњење са много различитих, узбудљивих места за истраживање. Аруба се иначе не сматра за своје роњење на олупине, али је богата и стварним бродоломима и намерно потопљеним вештачким гребенима, укључујући авионе!

Сазнајте више

Hole in the Wall

Холе ин тхе Валл је прелепо, разнолико место за роњење са неколико улазних тачака и рута. У воду улазите са пристаништа, поред мола или преко плаже нешто даље. Роните на исток или запад према месту за роњење Мангел Халто. Зароните преко прелепог да бисте пронашли коси зид са свим врстама корала и риба.

Сазнајте више

Mangel Halto Reef

Коси гребен од 15' до 110' добар је и за роњење и роњење и одлична локација за ноћно роњење. Много комбинација корала и пуно морског живота. Лак улазак у роњење са обале.

Сазнајте више

Pedernalis (Wreck)

Ово је забавна, плитка олупина која је углавном нетакнута. Због своје мале дубине, ово је ВЕОМА популарна станица за сва крстарења с дисаљком, па будите спремни да се спустите међу гомилу туриста. Ипак, веома забавно роњење вреди труда.

Сазнајте више

Blue Reef / Debbie II (Wreck)

Овај гребен је познат по огромним јастозима и ражама који свакодневно узимају „сиесту“ чекајући да буду фотографисани. Џиновски бурести сунђери у љубичастој, наранџастој и зеленој боји налазе се свуда. 1992. године потопљена је баржа за гориво од 120' као додатна атракција. Олупина привлачи јата риба и баракуде.

Сазнајте више

Antilla (Wreck)

Антила је највећи роњење на олупини на Карибима са дужином од 400 стопа. Већина брода је још увек нетакнута и рониоци могу да истражују прозоре, палубу и унутрашње делове. Антила је вероватно најпопуларније место за роњење на Аруби.

Сазнајте више

Arashi (Wreck)

Фасцинантан гребен за почетнике. Делови потонулог Лоцкхеед Лодестара су разбацани на 35 стопа воде. Кораљне формације, папагаји и рибице анђели окружују олупине авиона и кораљне главе.

Сазнајте више

Watamula

Најбоље место за роњење на западној страни Кураса, доступно само чамцем. Са обе стране предивног тврдог коралног гребена налазе се две пешчане мрље испуњене великим меким коралима. Масивни тврди корални гребен почиње на 5м / 15фт и лагано се спушта до 20м/70 фт где постаје пешчано дно.

Сазнајте више