Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Swiss Inn Beach

Свисс Инн кућни гребен. Улаз у пливачку зону. Песак и морска трава са повременим мањим и већим блоковима. Један велики блок на 12м дубине, ово је уједно и макс. дубина. Расадник корала, делимично вештачки гребен од разних артефаката на коме пуштамо корале да се населе.

Сазнајте више

Circle Divers Dahab House Reef

Цирцле Диверс Дахаб Хоусе Рееф је један од најуникатнијих, непознатих роњења у Дахабу који се налази испред ронилачког центра који се налази у хотелу Јазз Дахабеиа. Роњење почиње на пешчаном улазу и веома је лак улазак за све нивое роњења.

Сазнајте више

Islands

5min vožnja od centra za ronjenje. Ulaz preko vrha grebena, stoga samo zaroniti u visoku plimu i malo vetra. Dva grebena koja dopiru odmah ispod površine (ostrva) graniče se sa plitkom, lavirintom tvrdog koralnog vrta. Jedno od najlepših mesta za ronjenje u Dahabu.

Сазнајте више

Mashraba

Peščano dno, praćeno morskom traom, zatim veštački podvodni muzej i konačno otklonjenje zida. Ovaj ronilački sajt nudi sve, veoma popularan kod ljubitelja podvodne fotografije i dostupan je i početnicima i naprednim roniocima.

Сазнајте више

Fish and Friends

Sa parkinga u kampu Oasis Fighting Cangoroo prošetajte kroz malu uličicu do šetališta. Ako se držite levo, do ulaza ćete stići preko privatne plaže Ronilačkog centra Fish & Friends. Počevši od morskih livada, mali greben se proteže severo-istokom do dubine oko 22m.

Сазнајте више

The Lighthouse

Место за роњење Лигхтхоусе удаљено је око 3,5 км у заливу Дахаб и погодно је за рониоце свих нивоа. Гребен почиње северно од улаза са пешчаном падином и води вас до великих коралних стубова и смелих, као и љупког коралног зида на повратку.

Сазнајте више

Bannerfish Bay

150 metara južno od Svetionika u Dahabu, dolazi ovo ronilačko mesto gde su susreti sa školama Banerfiša skoro zagarantovani. Ovaj sajt je posebno interesantan podvodnim fotografima zbog raznovrsne faune.

Сазнајте више

El Gehaza

До ронилачког места Ел Гехаза стиже се за 10 минута аутомобилом. Лак приступ је преко плаже. Пешчана падина до 10м води вас до плитког пада на 18м. Локалитет се састоји од песка са разбацаним малим и већим блоковима. Врхунац је релативно велики блок на дубини од 14 метара.

Сазнајте више

Eel Garden

У Дахабу директно, цца. 7мин приступ. Улаз преко широког крова гребена, стога само са мало/без ветра и плиме. Широко пешчано поље са безброј баштенских јегуља. Плитак повратак (7-3м) на прелепом гребену јарких боја. Делимична противструја на повратку.

Сазнајте више

Tretboot

Južno od Dahaba, 10min vožnja, pored Zlatnih blokova. Lak pristup preko plaže, ronjenje u maloj laguni. Sendi u gornjem delu, dalje niz jednostruke blokove, menjajući se sa 18 metara u zatvoreni koralni greben sa peščanim putevima. Zaroniti na sever i jug u svim vremenskim uslovima.

Сазнајте више