Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Gasus Soraya

Ово место за роњење је веома лако за роњење са обале и једно је од лако доступних места за роњење између Сафаге и Ел Куесира.

Сазнајте више

Green Hole ED

Роњење на обали минибусом. Улаз кроз велику рупу на врху гребена, затим кроз кањон. Са обе стране веома леп корални врт. Делимично неравне падине гребена. Конопац помаже при уласку и изласку.

Сазнајте више

Shaab Hamdallah

Прибл. 90 минута времена путовања. Овом месту се може прићи само по мирном времену, јер нема заштитног гребена на коме би се могло зауставити. Због тога се не рони често што га чини нетакнутим и лепим!

Сазнајте више

Salem Express, wreck

Време путовања прибл. 90 минута. Ова олупина је потонула 1991. године са много жртава. Салем Екпресс је дугачак 110 метара и широк 18 метара. Лежи на дубини од 12-33м.

Сазнајте више

Kalawy House Reef, South

Прекрасан кућни гребен који се налази недалеко од одмаралишта Магиц Лифе. Лако доступан са плаже или пристаништа са мирним условима и веома чистом водом.

Сазнајте више

Cannon Reef

Цаннон Рееф је удаљен око 90 минута вожње бродом. Гребен се може ронити у 2 правца, главни гребен као и јужни блокови, са дубинама до цца. 15м. То је место за роњење без заношења.

Сазнајте више

Sha’ab Sheer West

Ово је одлично место за роњење за све нивое рониоца са дубинама дна од 14-30м. Имајте на уму да у каналу може бити мало јаче струје, због чега је скоро немогуће проћи. Због тога можете ронити само у унутрашњости.

Сазнајте више

Sha’ab Sheer East

Ово одмориште је популарно и посећују га сафари чамци због великог, тихог и безбедног пристаништа. Гребен почиње само неколико центиметара испод површине, а за време осеке, врхови кораљних глава пробијају се кроз површину.

Сазнајте више

Ras Dudi North

Део фантастичног кућног гребена у хотелу Магиц Лифе јужно од Сафаге, на самом прагу. До места роњења се може удобно доћи са сопственог пристаништа хотела.

Сазнајте више

Al Kahfain (Wreck)

На Ал Кахфаину се можете зауставити само на јужном ветру, иначе се олупина може заронити само у једном смеру. Скочите са чамца на олупини, а затим зароните поред олупине, десно раме преко коралног врта, па назад до сидришта на источној страни Шааб Шира.

Сазнајте више