Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Прекрасан кућни гребен одличан за рониоце до напредних ронилаца. Ова локација је технички двоструки гребен са првим гребеном који почиње близу плаже, а другим гребеном који излази у дубину са долином песка између њих. Лако доступан са обале.

Сазнајте више

Одлично роњење на обалу до које се може доћи са тихе, мирне плаже ван пута већине туристичке акције. Има доста паркинг места, пуно хлада и клупа за постављање опреме. Иако мало пливање, гребен је здрав и леп.

Сазнајте више

Playa Shon Mosa

Ова локација је прелепа мала плажа поред Плаја Манзалина са малим паркингом. Раширени корални гребен почиње овде на око 6 м/20 стопа и полако се спушта до 30 м/100 стопа пре него што нестане у пешчаном дну.

Сазнајте више

Лепа осамљена плажа са доста хлада. Улаз са плаже на појединим местима може бити каменит. Након кратког пливања од обале, корални гребен почиње на 8 м/26 стопа и лагано се спушта. Најбољи део гребена је између 10-20 м/33-66 стопа.

Сазнајте више

Playa Hundu

Ово је веома лепо место за роњење, само кратко пливајте од мале мирне плаже где се корални гребен спушта почевши од 5 м/15 стопа и достиже дубину од око 30 м/100 стопа пре него што поново постане пешчано дно.

Сазнајте више

Роњење чамцем, Шума печурака је једно од најпознатијих места за роњење на Курасау, где су тврде кораљне формације нарасле и еродирале у велике корале у облику печурака.

Сазнајте више

Смештен на северозападном крају Курасаа, Плаја Лагун је уска увала окружена стеновитим литицама и одлична је локација за роњење. Познато је као једно од најбољих места за роњење на острву са разноврсним морским животом. За рониоце нуди више рута на спољашњем и унутрашњем гребену.

Сазнајте више

Плажа је лако улазак на обалу са паркингом само неколико минута хода од воде. Право место за роњење на мору се зове Олупине аутомобила јер је дно прекривено гомилом потопљених аутомобила. Да бисте видели како се аутомобили спуштају са плаве линије плутаче и посматрали своју дубину, на овој локацији може веома брзо да се удуби.

Сазнајте више

Цар Пиле је ронилачка локација настала средином 1970-их. Гребен у почетку почиње под углом од 45 степени. Седамдесетих година прошлог века ово подручје је одабрано као „депониј“ за старе аутомобиле који више нису били у функцији. Мотори су скинути са возила и постављени на баржу.

Сазнајте више

Плаја Јереми је мала плажа у сендвичу између две моћне литице. Увала је пешчана висораван која се полако претвара у прелепу кораљну башту. Рониоци би требало да пливају до пред плаву линију. Гребен је падина коју можете пратити у правцу севера или југа.

Сазнајте више