Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Ljuta

Приђите са запада док не видите пад на сонару чамца. На северној страни зида налази се амфора и делови старих цеви. Зид је прекривен жутим горгонијама. Савршено друго роњење након роњења Штуке.

Сазнајте више

Plic Grmeni

Спуштање је на 24м у правцу истока. Зароните низ благо надвишени зид. На 42м видите остатке отприлике 35м дугог брода. Сви дрвени делови су трули, али многи метални делови леже около. Лево и десно од олупине су импресивна горгонска брда и поља.

Сазнајте више

Bacvica

Иза острва Самограда наићи ћете на малу стену која вири тик изнад нивоа воде. Зид који се протеже од СЗ до СЕ нуди вам подводни пејзаж са два невероватна горгонијана зида.

Сазнајте више

Kablinac

Овај роњење почиње јужно од мале стене поред Каблинца. После неколико потеза пераја изнад морске траве стижете до пешчаног платоа. Зид почиње поред њега у око 20-25 м воде. Зид иде од ЈЗ до ЈИ. Пратите га десним раменом и пронађите жуте горгоније, са леве ћете наћи црвене.

Сазнајте више

Kaprije

Приближавајући се острву Каприје у истом правцу као и Франческа, на западној страни видећете мали рт који означава сидриште за ово место за роњење. Испод мале платформе на умереној дубини наћи ћете меке корале и шарене сунђере, идеалне за почетнике и за одлично друго роњење.

Сазнајте више

Francesca di Rimini (Wreck)

Франческа ди Римини је био муницијски/теретни брод који је потонуо током 2. светског рата. Олупина је обрасла сунђерима и меким коралима. Брод је под заштитом и Најада ронилац има дозволу за роњење на овој олупини.

Сазнајте више

Garden

Ово ронилачко место налази се преко пута Лумбарде. На прибл. На 30м дубине одломи се степеник, претварајући се у огроман плато на 45м. Као добро одржавана башта, ово место је густо прекривено лепезастим коралима (црвени и мењају боју) и савалијама.

Сазнајте више

Samograd

Самоград је најјужније острво Корната. Испред острва се налази зид који иде од југа ка северу. Можете видети црвене лепезасте корале почевши од 22 метра дубине. Посетите мали плато на 33м где се могу наћи јастози.

Сазнајте више

Kukuljari

Кукуљари су група острва која се налазе на југозападу острва Муртер. Ронилачка места су на острву најближем Муртеру са светиоником. Кукуљари нуде 3 опције за роњење: западна страна је заштићена и нуди савршено сидриште, а северозападни рт је мала пећина са шареним сунђерима на 22м.

Сазнајте више

Plavi Jadran

У фебруару 2018. с Плавим Јадраном се срушио трајект, који је одмах потонуо. Сви чланови посаде успели су да се спасу. Лежи на 20м и стога га могу ронити почетници.

Сазнајте више