Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Babuljasi

Мали и Велики Бабуљаси налазе се на североистоку Жута. На југу Бабуљаша почиње зид, прво врло плитак (10м -15м), а затим се спушта на 45м. Бабуљаши су познати по колонијама црвених горгонија које расту, за разлику од других места, не на зиду, већ углавном на земљи.

Сазнајте више

Dome

Купола је полупећина, пречника око 50м и дубине 50м. Плафон је прекривен светлим сунђерима и меким коралима. Ако зароните спољну ивицу, црвене горгоније почињу да расту на 30 метара. Вероватно најбоље место за роњење у Националном парку Корнати.

Сазнајте више

Kasela

Веома леп подводни пејзаж. Зароните преко спуста, а са ваше леве стране видећете лепа брда обрасла карофилијом. За око 20 м одваја се гребен. Пратите брдо док не нађете много различитих обојених горгонија у 35м воде.

Сазнајте више

Balun

Балун је једно од севернијих Корната. Пливајте на ЈИ док се не приближите зиду на 20м дубине. Пратите зид десним раменом док не ударите у гребен који иде ка југу. Источни део је на 26м после мале терасе, прекривен црвеним лепезастим коралима и сунђерима у јединственој густини.

Сазнајте више

Visovac

Напуштајући Муртер, према западу, Висовац је прво острво које ћете видјети. Потражите бели кубни камен на источној страни и усидрите се испред овог камена. Место за роњење покрива површину од приближно 100м к 100м и лепо је структурирано.

Сазнајте више

Kamicac

Ватра Камича је преко пута плаже Сланица. Усидрите се у плитком делу у североисточном углу острва, што ближе спусту.

Сазнајте више

Samograd

Самоград је најјужније острво Корната. Испред острва се налази зид који иде од југа ка северу. Можете видети црвене лепезасте корале почевши од 22 метра дубине. Посетите мали плато на 33м где се могу наћи јастози.

Сазнајте више

Kukuljari

Кукуљари су група острва која се налазе на југозападу острва Муртер. Ронилачка места су на острву најближем Муртеру са светиоником. Кукуљари нуде 3 опције за роњење: западна страна је заштићена и нуди савршено сидриште, а северозападни рт је мала пећина са шареним сунђерима на 22м.

Сазнајте више

Kablinac

Овај роњење почиње јужно од мале стене поред Каблинца. После неколико потеза пераја изнад морске траве стижете до пешчаног платоа. Зид почиње поред њега у око 20-25 м воде. Зид иде од ЈЗ до ЈИ. Пратите га десним раменом и пронађите жуте горгоније, са леве ћете наћи црвене.

Сазнајте више

Garden

Ово ронилачко место налази се преко пута Лумбарде. На прибл. На 30м дубине одломи се степеник, претварајући се у огроман плато на 45м. Као добро одржавана башта, ово место је густо прекривено лепезастим коралима (црвени и мењају боју) и савалијама.

Сазнајте више