Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Abu Saile

Невероватна локација за роњење која је прибл. 50 минута удаљен од марине Порт Гхалиб која нуди дневне бродове. Ово ронилачко место је погодно за све нивое рониоца. Видећете прелепе тврде корале у плитким пределима. Обали се може приступити кроз рупу на врху гребена.

Сазнајте више

Marsa Shoni Bay

Такође познат као Схони Баи, ово место има лаган, пешчани улаз са главним гребеном на северу и југу. На јужној страни, око 80м од главног гребена, налазе се прелепи корални блокови са пуно разнобојних тврдих корала.

Сазнајте више

Marsa Shouna

Фантастична локација за роњење којој се може приступити свакодневним чамцима или као зарон на обали. Плитак са нагнутим дном према северном или јужном гребену. До јужног гребена се може доћи Зодијаком или са обале.

Сазнајте више

Halg El Shouni

Дивесите: Улаз кроз рупу и кањон после ових веома лепих кораљних блокова, макс. дубина: 30м, удаљеност: око 25 минута у правцу југа минибусом - полазећи од Порт Гхалиб.

Сазнајте више

Marsa Mourain

Улаз је пешчани ходник између стена опремљен ужетом. Ово олакшава улазак и излазак у случају јаке струје. Обе стране пешчаног залива прекривене су прелепим гребенима са угловима. Наћи ћете шарене меке и тврде корале.

Сазнајте више

Marsa Murain

Место за роњење је у заливу што омогућава два лепа роњења на обали. Ова локација је погодна за све нивое ронилаца. Улазак на обалу плитке воде је лак и захтева додатну енергију само када је немирно море. Чим уђете у воду приметићете леп пејзаж који садржи много пешчаних јегуља.

Сазнајте више

Ras Um Halg

Неколико блокова прелепо прекривених тврдим и меким коралима. Макс. Дубина: 30 метара. Време путовања: око 30 минута јужно од Порт Гхалиба бродом.

Сазнајте више

Abu Dabour

Оближњи мол се може користити за улазак у ово роњење или можете ући са обале кроз веома леп мали кањон који вас води до бистре плаве воде. Ово роњење почиње косим пешчаним дном где можете изабрати да идете ка северном или јужном гребену.

Сазнајте више

Sharm Salman

Место роњења: Неколико блокова прелепо обраслих тврдим и меким коралима. Максимална дубина: 30м. Време путовања: Отприлике 30 минута јужно од Порт Гхалиб бродом.

Сазнајте више

Umm El Ros/Marsa Mubarak

Умм Ел Рос је једно од најпознатијих ронилачких локација у области луке Гхалиб и удаљено је само 15 минута вожње од марине. Природна формација залива чува ову локацију заштићеном. Прекрасно роњење може се обавити од 1м дубине кроз пешчано дно до северног гребена или до јужних врхова.

Сазнајте више