Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Gota Iris

Гота Ирис је последњи блок од Схааб Ириса. Схааб Ирис се налази у региону Абу Нугар, који је удаљен око 1,5 сат од Ел Гуне и састоји се од главног гребена и многих коралних блокова. Просечна дубина је 14м.

Сазнајте више

Gotha Abu Galawa

Ова локација се налази на гребену Абу Галава који је око 1 сат јужно од Елгоуне. Ово ронилачко место је погодно за све рониоце, посебно за почетнике. Дубина је око 4м са максималном дубином од само 10м. Ту су прелепи врхови пуни стакла и антије рибе. Постоји и могућност зарона у дрифт и гледање делфина.

Сазнајте више

El Sakhwa

Ово роњење је око 1 сат јужно од Ел Гуне. Везови се налазе на унутрашњој страни малог залива. Од залива је зид који иде напоље док не дођете до лепих блокова гребена у плићаку где ћете наћи пад који се спушта до 40м. Тамо можете пронаћи мали кањон.

Сазнајте више

El Fanadir, North

1 сат јужно од Ел Гуне можете пронаћи гребене Фанадир. То је зид пун спектакуларног морског живота. Изнад зида је плато ширине око 20м, а затим се зид спушта на преко 70м дубине. Постоји један велики врх пун стаклених риба и мурена.

Сазнајте више

Marsa Abu Galawa

1 сат јужно од Ел Гуне је Марса Абу Галава. То је леп залив са спустом пуним прелепих тврдих корала. У заливу се налазе лепи корални блокови, а унутра је плитка површина морске траве.

Сазнајте више

Poseidon Reef

Посејдон се налази на југу Шааб Ел Ерга који је око 1 сат и 15 минута источно од Ел Гуне. То је прелепа корална башта у којој често можете наћи велике групе риба.

Сазнајте више

Shabha

За мање од 1 сат од Ел Гуне на југ можете пронаћи прелепи блок гребена Схабха. Врх гребена почиње одмах испод површине воде и протеже се све до пешчаног дна дубоко само 14 м, што ово чини плитким роњењем. За кружење целог гребена требаће вам око 1 сат. На источној страни се налазе и неки врхови.

Сазнајте више

El Fanadir, South

1 сат јужно од Ел Гуне можете пронаћи гребене Фанадир. Ова локација има зид који је пун морског живота. После зида се налази висораван широка око 20м, а затим се спушта на преко 70м дубине. На платоу ћете наћи неке врхунце за истраживање.

Сазнајте више

Shaabruhr Umm Gamar

Ова локација је удаљена око 1 сат и 30 минута од Елгоуне на југоистоку. Ова локација се сматра једном од најбољих локација за роњење у овој области. Дугачак је око 200 метара и пун тврдих и меких корала. На обе стране је леп нагиб. Забавно роњење за дрифт рониоце, али и за техничке рониоце.

Сазнајте више

Dolphin House

Кућа делфина (Гота Схааб ел Ерг) лежи западно од главног гребена, Схааб Ел Ерг. Овде гребен формира канал у отворено море где делфини често воле да пливају и излазе. Имајте на уму да канал може изазвати умерену струју.

Сазнајте више