Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Ронилачке локације у близини

Rainbow Wall

Овај сајт никада не престаје да испоручује. Напредније, мало даље и близу величанственог острва Рендова, ово место импресионира пелагицима, ајкулама, зрацима у изобиљу. Када је емисија укључена, закачите свој гребен и гледајте како све пролази! Спектакуларно!

Сазнајте више

Bell P39 Airacobra (Wreck)

Овај борбени авион Белл П39К Аирацобра откривен је у априлу 2011. Мало се зна о овој углавном нетакнутој олупини, али верујемо да је то један од два авиона које је изгубила 68. ловачка ескадрила УСААФ-а током напада на Шортландска острва 6. септембра 1943. Она лежи у води на око 27 пешчаног дна.

Сазнајте више

Lumbaria Island

Живописно острво Лумбарија је популарно место за роњење у затвореној води. Плитке, чисте, плаве воде Лумбарије прекривене су металом из Другог светског рата и дом су многих врста риба. Локалитет има неколико прелепих гребена, као и нежно, нагнуто, пешчано дно.

Сазнајте више

Nusa Roviana Wall

Нуса Ровиана је прелепо роњење на зиду са огромним лепезама горгонија и другим меким коралима дуж целог зида. Локација се налази отприлике 20 минута од Мунда.

Сазнајте више

Secret Spot

Сецрет Спот је роњење на зиду изложено каналу Бланш и дубоким плавим водама Соломонског мора. Сензационалан, здрав гребен који се спушта на неколико стотина метара. Повремено је склон малој струји, што ово чини идеалним заронима са спорим заношењем са доста пелагичне акције. Налази се око 20 минута од ронилачке продавнице.

Сазнајте више

Bilikiki

Спектакуларан зид на каналу Бланш, са масивним горгонским лепезастим коралима, зрацима пегавог орла, рибом папагајем, Наполеоном, јегуљом зелене мурене и мноштвом гологранаца и других мањих животиња за љубитеље макроа. Роњење које има све. 20 минута вожње чамцем од ронилачке продавнице.

Сазнајте више

Coral Corner

Цорал Цорнер се налази код острва Томбатуни (печурке) и представља нетакнуту падину на зиду гребена. Смештен на 25 минута од Диве Мунда, ово је фантастично место, било да роните или роните.

Сазнајте више

Abyss’ Triggerfish

Neverovatan sajt koji smo nedavno ponovo otkrili. Sa našom Abyss ronilačkim grupom tražili smo nova mesta tokom zatišja sa ciklonom, pronašli smo mirne vode i veliku vidljivost i ponovo imenovali mesto u čast ronilačke grupe! Makro raj na ovoj zadivljujućoj morskoj planini!

Сазнајте више

Haipe Reef

Гребен Хаипе је препознатљиво место Диве Мунда, које се налази поред удаљене западне обале острва Ренодова, отприлике 30 минута од ронилачке продавнице. Хаипе је коси гребен са огромним, нетакнутим тврдим и меким коралима дуж целог зида.

Сазнајте више

Tombatuni Point

На 25 минута вожње чамцем од Мунда, овај Томбатуни је острво окружено стрмим падинама од преко 500 метара у плаве воде канала Бланш. Овај зид има гомилу буре сунђера, прелепих меких корала и лепеза, насељених низом живописних и тешко доступних створења.

Сазнајте више