Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Wintertauchplatz Sorpesee

Плитким уласком директно из кампа након кратког роњења у правцу средине језера долазите до дивног стрмог зида који се спушта на око 34м при пуној води. Место за роњење подлеже регистрацији

Сазнајте више

Möhne, Delecker Brücke

резервоар, стари каменолом са темељем Делецкер моста, мали гумењак, велика стабилна платформа која плута на 6м, у задњем делу се налазе 3 велика храста на падини дубине око 10 до 25 метара

Сазнајте више

Hennesee

Дивспот је у близини Саилорсцлуб-а и купалишта, то је место са дубином од 25м и дубином испод 6м са добром видљивошћу, али ми кажемо да понесите светло јер може бити мрачно на дубини.

Сазнајте више

Listertalsperre - Kalberschnacke

Mesto ronjenja Kalberšnake karakteriše veliki parking na 20 metara od šljunkovite ulaza, sa kojeg se obala polako spušta na dubinu do 13 metara. Delimično ostaje iz prošlih vremena pre nego što su poplave pronađene.

Сазнајте више

Bergwerk Nuttlar

Потопљени рудник шкриљаца у Сауерланду нуди могућност роњења на отвореном простору или, уз одговарајућу обуку, зарона дубоко у стари рудник.

Сазнајте више

Tuttenbrocksee

Налази се директно на А2, потребна регистрација, дневна карта од 5 €, без паркинга на језеру, ПАЖЊА СКИ ОБЈЕКАТ НА ВОДИ, искуство у навигацији треба да буде доступно.

Сазнајте више

Messinghausen, See im Berg

Ово језеро у планини се лепо налази у планини. Вода је бистра и прилично хладна. Обука да постанете Дееп Дивер је посебно забавна овде. Могли бисте се спустити на дубину од 45 метара, а са 480 метара надморске висине ово се сматра висинским роњењем.

Сазнајте више

Waldsee

Улаз је на кампу "Ам Валдсее". Улаз је на малој пешчаној плажи. Са 7 м дубине наићи ћете на шљунковите зидове.

Сазнајте више

Seen Widdauen, Langenfeld

Језера Виддауен су настала од некадашње шљунчане јаме. Могу се досећи дубине роњења до 27 метара. Читав локалитет нуди добру инфраструктуру са тоалетима, просторима за роштиљање, пространим склоништима и добром понудом паркинг места.

Сазнајте више

Hitdorfer See, Leverkusen

Хитдорфер Сее је некадашње језеро за јаружање величине нешто мање од 10 хектара; 473 метра дужине и 273 метра ширине. Максимална дубина је 18м. Због благо нагнутих обала, језеро је погодно за роњење почетнике. Постоје две платформе за обуку на 5м и 9м дубине.

Сазнајте више