Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Naufrágio Pinguino

Смештен у средини увале Ситио Форте, Пингуино је најбоље очувана олупина брода у региону Коста Верде. Дубоко је 18 метара, пружајући невероватно искуство рониоцима почетницима, који још увек не знају овај амблематични сценарио роњења. Продор није дозвољен.

Сазнајте више

Ponta do Bananal

Одлична опција за заштићена и плитка роњења, Бананал Цове је веома близу обале. Састоји се од класичне стеновите обале и одлично је место за роњење за почетнике.

Сазнајте више

Ponta do Alvo

Такође познат као Понта Гросса до Ситио Форте, јер је окренут према улазу Ситио Форте. Уроните у структуре старог мола. Око врха се налази истакнута тачка позната као Алво. Према речима мештана, ова конструкција је наутички радарски рефлектор.

Сазнајте више

Ponta Grossa

Понта Гроса до Ситио Форте је популарно место за рониоце Иља Грандеа. Ова тачка је стјеновита обала, када обиђете врх улазите у увалу Ситио Форте.

Сазнајте више

Поред Лаје Бранца, на 3 минута пловидбе у правцу Илха Лонга, налази се парцела са водама које иду од 8 до 15 метара дубине. Пошто се ради о заштићеном подручју, могуће је да ће у данима узбурканог мора доћи до појаве коралних гребена.

Сазнајте више

Rio de Janeiro (Wreck)

Рио де Жанеиро је био пароброд који је потонуо 2. јуна 1853. као последица пожара дрвеног угља. Посада, после много труда, није могла да заобиђе ситуацију, па је капетан отпловио према Праиа Вермелха да искрца посаду и путнике.

Сазнајте више

Парцел дос Цоронеис многи рониоци сматрају најбољим местом за роњење у мору из унутрашњости Илха Грандеа. Са до 26 метара дубине и 200 метара дужине, Парцел дос Цоронеис представља сјајне школе и пуно морског живота.

Сазнајте више

Fenda Jorge Grego

Пукотина острва Хорхе Грего једно је од најпознатијих и најпожељнијих ронилачких места на мору изван Иља Грандеа. Процеп се састоји од отвора ширине скоро 4 метра и дубине 15 метара, који се налази у средини острва Грка Хорхе. Роњење се врши дрифт чамцем и за то је потребно искуство.

Сазнајте више

Острво Јосефа је ронилачка тачка која се налази у Ангра дос Реис, РЈ, и има дубину у распону од 0 до 8 метара. Рони се у Костаоу, а може се уочити велика количина сунђера, корала и разнобојних риба мале величине.

Сазнајте више

Илха дос Мерос, у Парати-РЈ, постао је једно од најпознатијих ронилачких места на југоистоку Бразила, јер већина ронилаца познаје то место и чак је направила своје прве зароне у овом тренутку. Роњење је заштићено и веома тихо. Максимална дубина 13 метара, без струје.

Сазнајте више