Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Chrisoula K., wreck

Једна од четири познате олупине које се налазе на гребену Абу Нухас. То је око 2 сата и 40 минута северно од Елгоуне. Прамац се налази на 4 м дубине, а крма око 27 м. Ова олупина носи пуно плочица. Тело олупине је и даље у добром стању. Истраживање капетанове кабине и стројарнице узбудљиво је за авантуристичког рониоца.

Сазнајте више

SS Carnatic, wreck

Ова олупина се налази између Гианнис Д и Цхрисоула К. Лежи у 22 до 27 м воде. Није велика олупина у поређењу са осталима, али је ипак веома интересантна за рониоце због чувено изложених ребара и стаклене рибе унутра.

Сазнајте више

Kimon M, wreck

Ово је четврта олупина која се налази у области Абу Нухас. Олупина није тако велика као остале. Лежи веома близу олупине Цхрисоула К, дајући рониоцима могућност да доживе обе олупине заједно као зарон, ако имају довољно ваздуха. Олупина лежи између 5м и 27м дубине.

Сазнајте више

Shaab Abu Nuhas

Отприлике 2 сата и 15 минута удаљено од Елгоуне на северу, ово место је његов дом у лепом коралном врту, који се спушта до дивног корала. Ово је лако роњење за све нивое рониоца. Постоји струја која понекад долази из правца севера, што је понекад чини дрифт ронењем.

Сазнајте више

Blind Reef

Схабрур сииоул, или слепи гребен како га обично називају, је гребен где је корал једва под водом. Ово је још једно роњење јер је од Елгоуне на северу скоро 2 сата вожње. Јужна висораван је популарнија за роњење са прекрасним меким коралима на 20м. Северни зид је одличан за роњење.

Сазнајте више

Siyoul Kebir

Сијул Кебир, такође познат као Рас Сијул, налази се на острву Сијул, око 1 сат и 45 минута северно од Елгуне. Ово ронилачко место је погодно за све нивое са лепим коралним гребенима и 2 лепа велика блока корала испод линије за привез пуне антхиас рибе. Понекад постоји струја која се може користити за дрифт роњење.

Сазнајте више

El Gilwa

2 сата у северном правцу су острва Сијул са различитим и лепим местима за роњење. Ел Гилва се налази на западној страни острва Сијул Кебир и има много лепих коралних блокова прекривених меким кораљима. Понекад овде може бити јака струја.

Сазнајте више

Siyoul Lagoon

2 сата у северном правцу су острва Сијул са различитим и лепим местима за роњење. Лагуна Сијул се налази на северној страни острва Сијул Сораја. Има леп главни гребен и лепу плато/коралну башту до које се може доћи кроз мали канал.

Сазнајте више

Siyoul Soraya

'Мали брат' за Сијул Кебир, ова локација је скоро 2 сата од Елгоуне на северу. То је лепо и лако роњење, погодно за све нивое рониоца, почев од 2-3 м дубине до 14-15 м дубине. Постоји могућност зарона у дрифт и сусрета са делфинима и орловима.

Сазнајте више

Shaab el Erg

Ово ронилачко место је део коралног гребена који чини канал Долпхинс Хоусе Рееф. То је 1 сат и 10 минута вожње североисточно од Ел Гуне. Локалитет има максималну дубину од 10м и препун је меких корала и антхиас риба. У близини се налазе лепи врхови са косим коралним вртовима.

Сазнајте више