Роњење на Шри Ланки

Шри Ланка има модерну историју која сеже 3.000 година уназад и научници су пронашли доказе да су праисторијски људи насељавали острво 125.000 година или више. Шри Ланку су колонизовали Португалци, Холанђани и Британци током година и стекла је независност 1948. Острво има топлу и тропску климу и дом је невероватног спектра копнених животиња и морског живота.

Демократска Социјалистичка Република Шри Ланка је острвска држава у Индијском океану, која се као суза спушта са југа Индије, одвојена заливом Манар и мореузом Палк. Само острво заузима око 62,00 квадратних километара (38,525 миља) и дом је за скоро 22 милиона људи. Као и многе друге нације у Индијском океану, роњење на Шри Ланки је омиљена забава са три различита региона на истоку, западу и југу, ова бивша станица трговачке руте Пута свиле позната је по обиљу корала, егзотични морски живот и сањиве плаже.

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Представљена места на Шри Ланки

Istočna provincija

Источна провинција Шри Ланке је савршена, традиционална локација за роњење у Индијском океану која садржи све најбоље ствари које регион може да понуди.

Сазнајте више

Južna pokrajina

Неки од најбољих роњења у Шри Ланки могу се наћи на југу, са дивним заронима на обали за почетнике, као и за напредне Греат Басс.

Сазнајте више

Zapadna provincija

Роњење на западној обали Шри Ланке је ретка посластица, постоји огромна количина невероватних ронилачких места која су позната по својим бродоломима и коралним гребенима.

Сазнајте више

Trincomalee

Подручје уз обалу Тринцомалее-а садржи чак 20 сјајних локација за роњење за рониоце свих нивоа искуства у којима могу уживати.

Сазнајте више

Unawatuna

У Унаватуни постоји читав низ различитих места за роњење која могу бити прилично стеновита и садржати неке сензационалне олупине

Сазнајте више

Kolombo

Коломбо нуди многе локације за олупине бродова које се разликују по дубини и различитим нивоима вештина, тако да за сваког рониоца постоји нешто што се нуди.

Сазнајте више

Ронилачке локације које треба посетити на Шри Ланки

Чињенице о Шри Ланки

Тип прикључка за напајање

 

D, G

Аеродроми

 

CMB

Валута

 

LKR

Jezik

 

en

Електрична енергија

 

230 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+05:30

Мрежни провајдер

 

Airtel, Etisalat/Tigo, H3G Hutchison, Mobitel Ltd., MTN/Dialog

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!