Роњење у Шпанији

Од хладних атлантских вода Бискајског залива на северу, до топлијег Средоземног мора на југу, Шпанија је савршена за роњење током целе године. Може се похвалити летњом дневном температуром у просеку око 30Ц (86Ф), а зими око 16Ц (61Ф), са температуром воде од маја до септембра, између 19Ц (66Ф) и 29Ц (84Ф), а током хладнијих месеци од октобра до априла, између 14Ц и 18Ц (57Ф и 64Ф).

Краљевина Шпанија, како је званично познато, налази се на Иберијском полуострву поред свог суседа Португала, а такође укључује два архипелага - Канарска острва на обали Африке и Балеарска острва у Медитерану. Дуж северне обале Африке такође се налази Плазас де собераниа, група шпанских острва која укључују острва Алхуцемас и острва Цхафаринас, и три шпанске енклаве које се граниче са Мароком под називом Сеута, Мелилла и Пенон де Велез де ла Гомера. Са својим кристално чистим водама, разноврсним водама и занимљивостима за истраживање, Шпанија нуди неке од најбољих роњења у Европи.

Истакнути центри за обуку

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места у Шпанији

Balearska ostrva

Балеарска острва се сматрају драгуљем на Медитерану за рониоце са преко 80 различитих локација за роњење.

Сазнајте више

Baskijska zemlja

У Баскији можете истражити површину воде са стеновитим локацијама за роњење.

Сазнајте више

Андалузија постаје све популарнија међу рониоцима због својих чистих топлих вода током целе године, као и лепоте и спокоја морског дна

Сазнајте више

Наизменично између дивљих и нетакнутих стеновитих подручја до миља мирних вода са пешчаним обалама, Мурсија нуди понешто за сваког рониоца.

Сазнајте више

Kanarska ostrva

Канари су савршени за рониоце за истраживање уз фасцинантан подводни пејзаж.

Сазнајте више

Каталонија се састоји од три различите области и има шта да понуди сваком рониоцу.

Сазнајте више

Ронилачке локације у Шпанији

Путне информације за Шпанију

Тип прикључка за напајање

 

C, F

Аеродроми

 

ALC, BCN, BLA, MAD, AGP, PMI

Валута

 

EUR

Jezik

 

es

Електрична енергија

 

230 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+01:00

Мрежни провајдер

 

Movistar, Orange, Vodafone

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!