Роњење на Палавану

Такође познат као „дивљи запад Филипина“ због своје локације и удаљености, архипелаг Палаван је једна од највећих провинција у земљи. Овај регион има преко 1.800 тропских острва, нетакнуте плаже од финог белог песка, блиставу кристално плаву воду и скоро нетакнуту унутрашњост џунгле; са свим овим чудима, није ни чудо зашто је Жак Кусто овај регион описао као „Најлепше место које сам икада истражио.“ Љубитељи роњења и истраживачи ће пронаћи савршену авантуру на Палавану са његовом богатом разноликошћу дивљих животиња, како под воде и изнад, пејзаж који одузима дах и роњење светске класе. Ова дестинација је једна од најчуванијих тајни Филипина, јер је већина релативно неистражена и нетакнута туризмом. Већина места за роњење налази се у Ел Ниду, Корону и Пуерто Принцеси, који је добро познат по томе што је полазна тачка недељних ронилачких дасака на гребену Туббатаха. Најбоље време за путовање у овај рај је између марта и јуна када ћете наћи велику видљивост. Препоручујемо вам да резервишете своје авантуре унапред, јер постоји кратка сезона роњења, посебно на гребену Туббатаха. Најбољи начин да стигнете на Палаван је трајектом или летењем на међународни аеродром Пуерто Принцеса, или директним летом за Ел Нидо и Корон из Маниле и Цебуа.

Истакнута места на Палавану

Gnezdo

У заливу Ел Нидо доживите спектакуларна места за роњење са невероватним зидовима, очаравајуће шареним коралним вртовима и величанственим морским животом.

Сазнајте више

Puerto Princesa/Honda Bay

Зароните у воде Пуерто Принцесе и погледајте лавове, кардинале, шљунаке, слатке усне, голобране, а такође пронађите обиље величанствених корала.

Сазнајте више

Tubataha Greben

Идите у природни парк Туббатаха Рееф, место светске баштине, за врхунско искуство роњења на Филипинима.

Сазнајте више

Ostrvo Koron

Очекујте запањујуће олупине из Другог светског рата и зароне у пећинама око острва Корон.

Сазнајте више

Busuanga

У Бусуанги вас очекују прелепи корали, посебно велики корали и сунђери од зелене салате, као и јата риба, као што су фузилијери, шлепари или шишмиши.

Сазнајте више

Мало острво Димакја налази се на северном крају архипелага и нуди миран боравак и фантастичан избор места за роњење.

Сазнајте више

Ронилачке локације на Палавану

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!