Роњење у Оману

Смештен између Јемена и Уједињених Арапских Емирата, Оман је најстарија независна држава у арапском свету. Ова арапска нација се званично зове Султанат Оман и чланица је Уједињених нација. Главни град Мускат је напредна метропола са живахном економијом. Поред спектакуларног роњења у Оману, туристи такође уживају у знаменитостима које одузимају дах као што су резерват корњача Рас ал Јинз, Вахиба Сандс, кишна шума Салалах, освежавајући водени кањони Џебел Шамс и Вади Бани Калид вади.

Са преко 3.000 километара обале, роњење у Оману је спектакуларно. Арапско море нуди јединствено искуство за рониоце и рониоце. Од природног резервата острва Даиманииат до Мусандама који одузима дах, свако ронилачко место у Оману открива нешто изузетно. Широк избор ронилачких места омогућава све нивое роњења, од почетника до техничког, са пријатним температурама мора током целе године. Воде Арапског мора богате хранљивим материјама привлаче многе врсте китова и делфина, морске корњаче које се гнезде и китове ајкуле, нудећи рониоцима који уживају да силазе са утабане стазе изванредне сусрете са морским животом у нетакнутим водама Омана.

Истакнути центри за обуку

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места у Оману

Ронилачке локације које треба посетити у Оману

Путне информације за Оман

Тип прикључка за напајање

 

G

Аеродроми

 

DXB

Валута

 

OMR

Jezik

 

ar

Електрична енергија

 

220 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+04:00

Мрежни провајдер

 

Oman Mobile/GTO

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!