Роњење у Намибији

Намибија је добила име по пустињи Намиб, која је једна од најстаријих пустиња на свету и стара је скоро 80 милиона година. Најдревнија пустиња на планети није једина ствар која привлачи туристе из целог света; такође је дом пећине Змајевог даха, највећег подводног језера је откривено и могу га истраживати само професионалци због његове издајничке топографије.

Намибија има веома дугу обалу која се протеже на преко 1.570 километара (975,6 миља); обала иде од реке Оранж на граници са Јужном Африком, до реке Кунене на њеном северном споју са Анголом. Због дивљих вода Атлантика и температуре хладне воде које се крећу од 8 до 18 ºЦ (46,4 до 64,4 ºФ), већина роњења се обавља у унутрашњости. Бићете задивљени бројним пећинама које ћете пронаћи, испуњеним различитим врстама које их насељавају. Такође ћете наћи много различитих вртача које су класификоване као места за роњење типа ИИИ и захтевају обуку пре роњења.

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места у Намибији

Чињенице о Намибији

Тип прикључка за напајање

 

D, M

Валута

 

NAD

Jezik

 

en

Електрична енергија

 

220 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+02:00

Мрежни провајдер

 

MTC

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!