Роњење на Маршаловим острвима

Република Маршалска Острва је суверена држава и придружена држава Сједињених Држава. Независност је стекла 1986. године и чини источни део Микронезије. Ова група острва је имала бурну прошлост; од раних 1500-их коришћен је као пристаниште за европске истраживаче; тада су њиме владале бројне друге државе, а на његовим обалама су се водили многи ратови који нису били њихови. Због свих ових разлога људи који насељавају Маршалска острва су отпорни и мирни, и веома су поносни на своја острва.

Маршалска острва, позната и као Република Маршалска острва, једна су од само четири атолске државе на свету. Овај ланац вулканских острва и коралних атола нуди широк избор опција за роњење погодних за сваки ниво рониоца. 29 атола и пет острва која чине Маршалска острва, углавном су вулкански, стварајући савршену подлогу за процват преко 250 врста тврдих корала. Рониоци могу да се баве неким од најневероватнијих роњења на коралним гребенима на овом месту, са водама пуним прелепих структура гребена, кораљних врхова, спустова и канала који цветају морским животом. Након Другог светског рата, ова група острва је коришћена као гробље бродова, што је чини једном од најбољих светских дестинација за роњење на олупине. Маршалска Острва су пета најмање посећена земља на свету, савршена за време сами на месту где ћете се осећати као да сте „далеко од свега тога!“

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места на Маршаловим острвима

Ронилачка места на Маршаловим острвима

Путне информације за Маршалска острва

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!